Politie Hollands Midden

Noordwijk, Voorhout - Verkeerscontrole voor de veiligheid

Noordwijk, Voorhout, 18-07-2011 o De politie heeft dinsdag 12 juli van 08.45 tot 09.15 uur een verkeerscontrole gehouden op de Van Berckelweg in Noordwijk.

Er werden negen bekeuringen geschreven voor het niet dragen van de gordel, één voor het niet kunnen tonen van het rijbewijs op de eerste vordering, één voor het niet handsfree bellen, één voor meer dan drie personen op de achterbank, één voor het inhalen over een doorgetrokken streep en één voor ontbreken van de verlichting bij een aanhangwagen.

In Voorhout op de s-Gravendamseweg werd dinsdag 12 juli van 10.15 tot 12.00 uur gecontroleerd. Hier was één bestuurder die te hard heeft gereden, namelijk 84 km/uur waar 60 km/uur is toegestaan.

De controles waren gericht op de verkeersveiligheid in de woonomgeving. Daarbij werd er gekeken naar de gedragsregels van mensen in het verkeer. Ook werd er met de laser gecontroleerd op snelheid en werd er met de rollerbank gecontroleerd op de constructiesnelheid. Over het algemeen liepen de snor- en bromfietsers standaard te hard. In totaal zijn er 33 bekeuringen uitgeschreven.