Politie Rotterdam-Rijnmond

Drie bestuurders in Maassluis aangehouden met teveel alcohol op

Datum incident: 18-07-2011 Locatie: Maassluis - District/dienst: Waterweg-Noord

Datum publicatie: 18-07-2011 11:22

MAASSLUIS - De politie heeft het afgelopen weekend drie bestuurders aangehouden die met teveel alcohol op achter het stuur waren gekropen.

Zaterdagmiddag vond rond half vijf op de Maasdijk een aanrijding plaats tussen een 28-jarige fietser en een 51-jarige bromfietser. De 28-jarige vrouw raakte niet gewond. De bromfietser had lichte verwondingen aan zijn hand en ribben, en moest naar het ziekenhuis voor controle. Omdat politieagenten een alcohollucht bij de man hadden geroken, werd in het ziekenhuis meteen een alcoholtest afgenomen. De man blies hierbij 810 ug/l. Hij is aangehouden en zijn rijbewijs is ingevorderd.

In de nacht van zaterdag op zondag reed een 35-jarige Rotterdammer over de Laan 40/45. Het viel politieagenten op dat hij niet recht reed. De Rotterdammer werd aan de kant gezet en meegenomen naar het bureau voor een test. Daar blies hij 505 ug/l. Hij ontving een proces-verbaal.

Zondagochtend reed een 25-jarige man uit Maassluis over de Hekelarij, toen agenten hem onderworpen aan een blaastest. Uit de ademanalyse op het bureau kwam naar voren dat hij teveel had gedronken, 380 ug/l. Omdat hij beginnend bestuurder was, werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Iedere keer opnieuw blijkt dat alcohol en verkeer niet samen gaan. Maar nog altijd stappen bestuurders met teveel alcohol op achter het stuur. Om de verkeersveiligheid te bevorderen, maar ook om het drinkgedrag van weggebruikers proactief, preventief en repressief te beïnvloeden zijn er regelmatig alcoholcontroles.