Politie Utrecht

Persberichten Binnensticht, 11.25 uur

Utrecht, 18-07-2011

Insluiping

BILTHOVEN- De politie is op zoek naar getuigen van een insluiping die plaatsvond op zondagmiddag.

Omstreeks 12.45 uur stond een man voor het raam van een woning aan de Koperwieklaan te zwaaien naar de 83-jarige bewoonster. De vrouw deed vervolgens de deur open. De man vertelde een smoes en liep naar binnen. De bewoonster vroeg hem vervolgens de woning weer te verlaten. Later bleek dat de man geld had gestolen. De politie werd rond 13.15 uur gebeld en zocht in de omgeving naar de verdachte. Hij werd niet meer aangetroffen.

De man is ook nog met behulp van een smoes een andere woning in de straat binnen gegaan. Vermoedelijk dat de verdachte in nog meer woningen is geweest. Indien dit het geval is, roept de politie de bewoners op om aangifte te doen. Ook is de politie op zoek naar getuigen.

Signalement:


- lichtgetinte man


- 18-25 jaar


- kort stekel haar


- donkerkleurige jas met een V op de rug


- donkerkleurige broek


- gympen


- Hij zou zijn weggelopen in de richting van het station.

Getuigen kunnen contact opnemen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Rijden onder invloed

BILTHOVEN Een vrouw reed op zondagavond onder invloed van alcohol tegen een boom.

Rond 22.40 uur kreeg de politie een melding dat een auto tegen een boom was gereden op de Soestdijkseweg noord. Agenten gingen ter plaatse en namen een blaastest af bij de bestuurster. Het bleek dat zij onder invloed van alcohol was. De ademanalyse op het bureau wees 690 ug/l uit. Het rijbewijs van de 26-jarige beginnend bestuurster uit Amsterdam werd ingevorderd. De auto werd weggesleept.