Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Zutphen - Man aangehouden voor rijden onder invloed       |

De politie heeft zondagavond 17 juli een 53-jarige snorfietser uit Zutphen aangehouden voor rijden onder invloed. De man blies een promillage van 1,2.


De snorfietser werd rond 23.30 uur staande gehouden op de Beukerstraat in Zutphen. Hij trok de aandacht door zijn rijgedrag. Een blaastest op straat bevestigde dat de man onder invloed was. Hierop is hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau waar hij een promillage van 1,2 blies. Met een proces-verbaal en een rijverbod van een aantal uur is de man heengezonden.


2011098982

|     |Lochem - Rijbewijs ingevorderd na rijden onder invloed    |

De politie heeft in de nacht van zondag op maandag 18 juli, op de Bethemseweg in Joppe binnen de gemeente Lochem, een 23-jarige automobilist uit Gorssel aangehouden voor rijden onder invloed. Hij blies een promillage van 1,0.


Surveillerende agenten wilde rond 01.00 uur de man staande houden voor een algemene controle toen de man er vandoor ging. Er volgde een korte achtervolging waarbij de 23-jarige man niet op het stopteken van de politie reageerde. Op de Bathemseweg in de gemeente Lochem verloor de man de controle over het stuur waarna hij tegen een tuinhek van een woning tot stilstand kwam. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau waar hij een promillage van 1,0 blies. Aangezien het een beginnend bestuurder betreft, is zijn rijbewijs ingevorderd. Ook bleek de auto van de man niet verzekerd. De politie maakt een proces-verbaal op.


2011099006

|     |Zutphen - Drietal aangehouden voor drugsbezit             |

De politie heeft zondagmiddag 17 juli, op de IJsselkade in Zutphen, drie personen aangehouden voor het in bezit hebben van harddrugs. Het drietal, een 21-jarige man uit Zutphen, een 20-jarige man uit Warnsveld en een 18-jarige vrouw uit Epse, werden rond 16.00 uur aangehouden.


Surveillerende agenten zagen op de IJsselkade een auto verdacht geparkeerd staan met de drie personen erin. Bij controle trof de politie de drugs, waarna alle drie de personen werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Tegen het drietal is een proces-verbaal opgemaakt en de politie doet verder onderzoek.


2011098888 / 2011098888 / 2011098888

|     |Twello - Verkeersongeval met letsel                       |

Zondagavond 17 juli heeft er rond 20.30 uur, op de kruising op de Stationsstraat in Twello, een verkeersongeval plaatsgevonden. Hierbij raakte een 25-jarige snorfietsster uit Twello lichtgewond.


Op de kruising wilde een 64-jarige automobilist uit Twello, komend vanuit het Raccordement, rechtdoor de kruising over, richting de Veilingstraat. Hierbij zag hij de snorfietsster, komend vanaf de Stationstraat, over het hoofd. De snorfietsster reed over een voorrangsweg. De snorfietsster liep bij het ongeval lichte verwondingen op en is ter plaatste door het ambulancepersoneel behandeld. De automobilist raakte niet gewond.


2011098961


EINDE BERICHTEN

-----------------------

(





(



---- --