Politie Gelderland-Zuid

Tweede avond Vierdaagsefeesten

Nijmegen, 18-07-2011 o Tijdens de tweede avond van de Vierdaagsefeesten kwam de publieksstroom vanaf 20.30 uur langzaam op gang. Meer feestgangers bezochten tijdens deze tweede avond de binnenstad. Bij het Hunnerpark was het de hele avond behoorlijk druk. Ook het Valkhof en het Koningsplein werden goed bezocht. De politie hield deze avond in totaal 11 mensen aan.

De aanhoudingen vonden vooral in de late avond en nacht plaats. Aanhoudingen werden verricht voor openbare dronkenschap (4), overtreding van de Opiumwet, mishandeling en belediging.

Openbaar dronkenschap
Eén aanhouding voor openbaar dronkenschap vond plaats op het Joris Ivensplein. Iets na middernacht werden agenten gewaarschuwd dat een man zijn geslachtsdeel aan passanten aan het tonen was. Het bleek te gaan om een 30-jarige man uit Nijmegen. De man kon niet op zijn benen staan en was ernstig onder invloed van alcohol. Ook kon hij zich niet legitimeren. Hierop werd de Nijmegenaar aangehouden en ter ontnuchtering ingesloten op het politiebureau.

Overtreding Opiumwet
Rond 22.30 uur werd op het Hunnerpark een 25-jarige man uit Oss aangehouden voor overtreding van de Opiumwet. Politieagenten werden daar aangesproken door beveiligingsmedewerkers die vertelde dat de 25-jarige onwel was geworden. Tijdens een medische controle door medewerkers van de EHBO, werd bij hem een flesje met vermoedelijk GHB en een zakje met hasj aangetroffen. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De drugs zijn in beslaggenomen. Hij werd later op de avond met een proces-verbaal op zak in vrijheid gesteld.

Mishandeling
Rond middernacht werd op de Eerste Walstraat een 38-jarige man uit Didam aangehouden voor mishandeling. Hij zou even daarvoor een 22-jarige man uit Nistelrode mishandeld hebben. De 22-jarige bezocht samen met een groep vrienden een café, toen één van zijn vrienden een meningsverschil kreeg de 38-jarige. De 22-jarige probeerde hierop de boel te sussen, maar werd daarbij onder andere in zijn gezicht geslagen. Het slachtoffer viel hierdoor op de grond. De man werd behandeld door ambulancepersoneel. Hij deed later op de avond aangifte op het politiebureau. De 38-jarige werd aangehouden. Proces-verbaal tegen hem is opgemaakt.

Een 51-jarge Nijmegenaar werd aangehouden nadat hij een politieagent een elleboogstoot had gegeven. Rond 01.00 uur trok de man op de Van Welderenstraat de aandacht van politieagenten omdat hij luidkeels aan het schreeuwen was. Vervolgens zagen de agenten hoe de man de spiegels van twee autos omboog. Hierop hielden de agenten de Nijmegenaar staande. De 51-jarige stootte hierop met zijn elleboog in het gezicht van één van de agenten. De man werd direct aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De spiegels bleken bij nader onderzoek niet beschadigd te zijn.

Belediging en verzet
Op het Keizer Karelplein zagen een agent en een collega van de Koninklijke Marechaussee (KMar) een man wildplassen en spraken hem aan om voor deze overtreding een bekeuring te geven. Een andere man, naar later bleek van 25 jaar uit Mook, begon zich vervolgens met de situatie te bemoeien. De man werd hierop aangesproken. Korte tijd later maakte de 25-jarige diverse opmerkingen in de richting van de collega van de KMar. Hierop sprak de agent de man nogmaals aan met het verzoek om weg te gaan. Toen de agent wilde wegfietsen, werd hij beledigd door de man. Hierop werd hij aangehouden. De 25-jarige wilde niet meewerken aan zijn aanhouding en moest geboeid worden.

Een 23-jarige man uit Nijmegen probeerde meerdere malen de aanhouding te belemmeren en gedroeg zich agressief in de richting van de agenten. Ook hij werd aangehouden. De man verzette zich hevig tegen zijn aanhouding. De agenten moesten pepperspray gebruiken om de Nijmegenaar onder controle te krijgen. Beide mannen werden overgebracht naar het politiebureau. De twee verdachten zijn militair, de zaak wordt dan ook verder afgehandeld door de Koninklijke Marechaussee. (10)

Laatst gewijzigd 18-07-2011 12:23 | © Regio Gelderland-Zuid |