Politie Gelderland-Zuid

Veroorzaker ongeval aangehouden

Nijmegen, 18-07-2011 o Zondagmiddag rond 17.40 uur werd een aanrijding gemeld op de kruising Graafseweg Neerbosscheweg. De melder gaf aan dat de veroorzaker door rood zou zijn gereden. Politieagenten gingen erheen om de situatie ter plekke te beoordelen. Een 18-jarige bestuurder uit Elst is aangehouden.

Het bleek te gaan om een aanrijding tussen twee personenauto's. De politieagenten spraken met de betrokkenen en lieten vervolgens de afdeling VerkeersOngevallenAnalyse (VOA) ter plekke komen voor specialistisch onderzoek naar de toedracht. Intussen bleek dat de twee inzittenden van de auto die vermoedelijk was aangereden naar het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis moesten worden overgebracht. Dit betrof een 52-jarige bestuurder uit Nijmegen en zijn 25-jarige bijrijder en plaatsgenoot. Zij liepen mogelijk netletsel op.

Schade verkeerslicht
Uit het technisch sporenonderzoek van VOA, waarbij de situatie als een Plaats Delict werd behandeld, kwam naar voren dat de 18-jarige bestuurder over de Graafseweg stadinwaarts reed. Ter hoogte van de kruising met de Neerbosscheweg reed hij door een rood verkeerslicht. Vervolgens kwam hij in botsing met de 52-jarige automobilist die hem van links naderde. Beide voertuigen raakten hierdoor uit koers, de 18-jarige reed met de voorzijde een verkeerslicht uit de grond.

De 18-jarige man werd aangehouden op verdenking van het overtreden van Artikel 5 WegenVerkeersWet, kortgezegd gevaarlijk rijgedrag, het in gevaar brengen van het verkeer.
(08)

Laatst gewijzigd 18-07-2011 12:35 | © Regio Gelderland-Zuid |