Politie Limburg-Noord

Nachtelijke verkeerscontrole in Baarlo

Datum: 18-07-2011
Tijd bericht: 12:10
Plaats: Baarlo
De politie van de basiseenheid Peel en Maas heeft in de nacht van vrijdag 15 op zaterdag 16 juli bij een verkeerscontrole 10 processen-verbaal opgemaakt, één bestuurder moest zijn auto op de controlelocatie achterlaten; één bestuurder moest zijn rijbewijs inleveren omdat hij onder invloed reed en één auto werd door de belastingdienst in beslag genomen wegens wanbetaling.

Van alle passerende bestuurders werd een blaastest afgenomen, waarbij een 45-jarige inwoner van Maasbree onder invloed zijn auto bleek te besturen. Bij hem in de auto zaten zijn vrouw en drie kleine kinderen. Omdat de man op straat bij de blaasproef positief scoorde, werd hij voor een ademanalyse overgebracht naar het politiebureau in Venlo. Hij bleek 615 Ugl (microgrammen alcohol per liter lucht ) te scoren. De wettelijke limiet is 220 Ugl. Op grond daarvan werd zijn rijbewijs ingevorderd en kreeg hij een rijverbod van 7 uur.

Tijdens de alcoholcontrole werd een 31-jarige inwoner van Venlo staande gehouden vanwege defecte verlichting. Bij nadere controle vertoonde de auto diverse technische gebreken en bleek de APK te zijn vervallen sinds vorig jaar. De man werd bekeurd voor het niet kunnen tonen van een geldig rijbewijs en het niet hebben van een geldige APK. De andere overtredingen werden hem kwijtgescholden, omdat na controle bij de meldkamer bleek dat de douane het voertuig graag wilde hebben wegens wanbetalingen. De auto is afgesleept.

Tijdens de controle in Baarlo aan de Napoleonsbaan-Noord werd een 31-jarige inwoner van Helden staande gehouden omdat via de meldkamer bleek dat de man geen geldig rijbewijs zou hebben. De automobilist beweerde wel in het bezit te zijn van een rijbewijs. Met hem werd de afspraak gemaakt dat hij de komende week op een afgesproken tijdstip zijn rijbewijs aan het bureau komt tonen. Als blijkt dat hij wel een geldig rijbewijs heeft, wordt het proces-verbaal ingetrokken. Desondanks moest hij zijn auto ter plaatse laten staan.

Tijdens de controle werd nog zes maal proces-verbaal opgemaakt:
1 maal voor het niet gebruiken van de autogordel, 1 maal voor het niet kunnen tonen van een rijbewijs, 1 maal voor het niet duidelijk zichtbaar zijn van een kentekenplaat van een bromfiets, 1 maal voor een kale bromfietsband, 1 maal voor het gebruiken van het verplichte fiets-/bromfietspad en 1 maal voor het rijden met onjuiste verlichting.