Gemeente Nieuwegein

maandag, 18 juli 2011

Ter stimulering van het fietsgebruik komt langs de Batauweg, Noordstedeweg en in Merwestein een vrijliggend fietspad. Met de aanleg van dit fietspad ontstaat een regionale fietsverbinding tussen IJsselstein, Nieuwegein en Houten. Ook wordt de binnenstad van Nieuwegein door de aanleg van dit fietspad beter toegankelijk voor de fietser. Samen met de realisatie van gratis fietsstallingen in het stadcentrum hoopt gemeente Nieuwegein zo het fietsgebruik te stimuleren.

Participatietraject

Het ontwerp voor het deel van het vrijliggend fietspad dat langs de Noordstedeweg loopt, is door middel van een participatietraject tot stand gekomen. Het college is inmiddels akkoord met het ontwerp en heeft een krediet van 3,215 miljoen euro excl. BTW beschikbaar gesteld. Het ontwerp wordt in september 2011 ter besluitvorming voorgelegd aan de raad.

Uitvoering

In de aankomende periode wordt het technisch ontwerp van de fietsverbinding verder uitgewerkt waarna een aannemer wordt gecontracteerd. Naar verwachting start de uitvoering van de werkzaamheden op de Batauweg, Noorstedeweg en in Merwestein in februari 2012.