Nederlandse Tafeltennisbond


Loting Nederlandse clubs ETTU Cup seizoen 2011/2012 18-7-2011

De loting voor de ETTU Cup (Europacup II) seizoen 2011/2012 heeft maandag plaatsgevonden in het Russische Kazan. Aan de Europese clubcompetitie gaan vier Nederlandse teams deelnemen: twee bij de dames en twee bij de heren. Titelverdediger Lybrae Consultants/Heerlen heeft bij de dames een bye tot en met de derde ronde. Geen van de Nederlandse clubs heeft zich ingeschreven voor de Champions League.

Landskampioen Dozy Den Helder/Noordkop reist af naar Spanje voor de 1e ronde ETTU Cup. (FOTO: © Henk Hommes / NTTB)

Landskampioen dames Dozy Den Helder/Noordkop gaat in de eerste ronde (gepland in het weekend van 1/2 oktober) naar het Spaanse Mataro voor duels tegen thuisclub CN Mataro Quadis, het Portugese ADC Ponta do Pargo en het Belgische AFP Antwerpen. Met name de Spaanse dames beschikken over een sterk team met twee top-honderd speelsters: Galia Dvorak (Spanje) en Wu Xue (Dominicaanse Republiek).

Wijzenbeek/Westa pakte de Eredivisietitel bij de heren en reist af naar Turkije voor een groep met Istanbul BBSK, Club Burgos uit Spanje en GP Dos Toledos uit Portugal. Deze groep wordt in Istanbul gespeeld op zaterdag 3 en zondag 4 september. Enjoy & Deploy Zoetermeer heeft het thuisrecht geloot en speelt in hetzelfde weekend in een groep van vijf tegen Sokah Hoboken (België), Fusion London (Engeland), Floratom Szeged (Hongarije) en CD São Roque (Portugal).

Tweet

NTTB/HH