Nederlandse Tafeltennisbond


Nieuw programma NLcoach
18-7-2011

Wil je naast de opleidingen van de NTTB of de bijscholingen van de VVTT nog meer te weten komen over coachen of trainen? Dat kan via bijvoorbeeld NLcoach! Het kennisplatform van, voor en door sportcoaches.

De organisatie is ontstaan doordat de Nederlandse Federatie Werkers in de Sport (NFWS) ophield te bestaan in 2005. Zeven topcoaches hebben toen de handen ineen geslagen en NLcoach opgericht. De coaches die hier verantwoordelijk voor waren zijn Joop Alberda, Cor van der Geest, Henk Kraaijenhof, Roelant Oltmans, Toon Gerbrands, Jan Reker en Jac Orie.

NLcoach biedt trainers en coaches op alle niveaus meer diepgang en/of verbreding op verschillende aspecten van het trainen of coachen. Zo zijn er in het nieuwe programma cursussen bijvoorbeeld onderwerpen als "Leiderschap & Teambuilding", "Effectieve Communicatie", "Basiscursus Fysieke Training" of "Talentontwikkeling". Ook zijn er allerlei congressen zoals "Coachen, een veelzijdig vak!". Verder is er nog veel meer informatie te vinden over andere relevante onderwerpen en kun je je aanmelden voor de nieuwsbrief of hen volgen via twitter.

Als je lid bent of wordt van de VVTT ben je overigens automatisch ook lid van NLcoach en ontvang je het gelijknamige tijdschrift ook thuis! Tevens is het goed om te melden dat het deelnemen aan de cursussen of congressen bijdraagt aan het behoud of het verlengen van trainerslicenties!

NTTB/MdK