Gemeente Berkelland


Gemeente houdt straten en groen schoon

Opruimen van zwerfvuil en bijhouden van openbaar groen

De gemeente houdt Berkelland op allerlei manieren schoon. Dat gebeurt door het opruimen van zwerfafval, het bijhouden van openbaar groen en zo af en toe door van het verwijderen van ernstige vervuiling.

Veegmachine

Straatreiniging

Het reinigen van straten houdt in dat ze worden geveegd, het zwerf -en bladafval wordt weggehaald op de weg en in het openbaar groen. Verder halen medewerkers ook het onkruid op verhardingen weg. En zorgen ze er voor dat de afvalbakken worden geleegd en gereinigd.

Wekelijkse schoonmaak

Het vegen van de straten gebeurt het hele jaar door. Alleen de frequentie per locatie kan verschillen. Zo wordt de centrumgebieden wekelijks schoongeveegd. De overige wijken en straten één keer per maand. Als er een evenement of markt wordt gehouden, dan is de organisatie verantwoordelijk voor de schoonmaak. De afspraken hierover komen in de vergunning te staan die wordt afgegeven. Het legen van afvalbakken gebeurt wekelijks. Op bijzondere locaties die veel in gebruik zijn, zullen de afvalbakken vaker worden geleegd.

Zwerfvuil en bladafval

Ook het verwijderen van zwerfafval gebeurt het hele jaar door. Met behulp van bladblazer blazen medewerkers, vooruitlopend op de veegwagen, het zwerfvuil op de rijbaan. De veegwagen neemt dit afval dan mee in zijn veegronde. Ernstig vervuiling in het groen of bijvoorbeeld graffiti op muren wordt schoongemaakt als dat wordt geconstateerd of als de gemeente daar een melding van binnenkrijgt. In de herfstperiode wordt ook het bladafval opgeruimd.

Zwerfvuil in het openbaar groen

Het opruimen van zwerfvuil in het openbaar groen gebeurt twee keer per jaar in combinatie het schoffelen van onkruid. Als medewerkers ergens ernstige vervuiling tegenkomen, dan wordt dat opgeruimd of schoongemaakt. Ook hiervoor geldt dat het verwijderen van afval gebeurt als er bij de gemeente een melding binnenkomt. Het bestrijden van onkruid wordt in het voorjaar gedaan. Afhankelijk van de groei van het onkruid kan het ook voor een twee keer worden gedaan.

Informatie

Hebt u vragen dan kunt u bellen naar Gemeentewerken: 0545-250 250.