Gemeente Dalfsen

Speciale tentoonstelling in het gemeentehuis van Dalfsen

18-07-2011

In het gemeentehuis van Dalfsen is vanaf 15 juli 2011 een speciale expositie te bewonderen. De vier broers Jan, Bert, Allert en Jaap Riepma exposeren olieverfschilderijen. Er zijn verschillende thema's. Eén thema hebben ze gemeenschappelijk en dat zijn landschappen. De tentoonstelling is te bezichtigen tijdens de openingstijden van het gemeentehuis tot en met 31 augustus 2011.

De broers zijn echte hobbyschilders. Hun liefde voor het schilderen hebben ze van huis uit meegekregen. Hun vader was een verdienstelijk tekenaar en schilder. De broers zijn al tientallen jaren actief naast het beroep dat ze hebben (gehad). Allemaal zijn ze begonnen met aquarelleren en later zijn ze overgegaan naar het schilderen met olieverf. Hun werk is realistisch.
De vier broers exposeerden voor het eerst gezamenlijk in november 2010 in Podium te Heino. Deze expositie was een groot succes en trok de aandacht van regionale pers en lokale TV. Reden voor de broers nogmaals gezamenlijk te exposeren, ditmaal met een wat gewijzigde en grotere tentoonstelling.