Wetterskip Fryslân

Eerste watergebiedsplan vastgesteld

maandag, 18 juli 2011
Schiermonnikoog bijt de spits af

Het Algemeen Bestuur van Wetterskip Fryslân heeft op 12 juli 2011 het eerste watergebiedsplan vastgesteld: plan Schiermonnikoog. In totaal komen er voor het gehele beheergebied 19 watergebiedsplannen. Het laatste plan wordt in 2015 opgeleverd.

Planvormer Jan van der Velde overhandigt watergebiedsplan Schiermonnikoog aan verantwoordelijk bestuurder Harry Boon van Wetterskip Fryslân

Planvormer Jan van der Velde overhandigt watergebiedsplan Schiermonnikoog aan verantwoordelijk bestuurder Harry Boon van Wetterskip Fryslân.

Watergebiedsplan

In het watergebiedsplan komt te staan hoe Wetterskip Fryslân het waterbeheer de komende tien jaar willen uitvoeren en hoe we (toekomstige) knelpunten in het waterbeheer voor agrarische gronden, natuurterreinen en bebouwing in het buitengebied oplossen. Hierbij houden we rekening met de waterkwaliteit en het tegengaan van wateroverlast. De plannen worden in overleg met de streek opgesteld en afgestemd met de andere plannen die voor het gebied worden gemaakt.

Watergebiedsplan Schiermonnikoog

Het plan op Schiermonnikoog is in nauwe afstemming met het Natura2000 project en het Beheer en Inrichtingsplan van het Nationaal Park Schiermonnikoog tot stand gekomen. De maatregelen zijn gericht op het vasthouden van meer water in de polder (ten behoeve van de weidevogels), verbetering van de waterkwaliteit, aanleg van ondiepe en natuurvriendelijke hoofdwatergangen (opgave Kaderrichtlijn Water), toename van de waterberging door verbreding van hoofdwatergangen en een betere benutting van gebiedseigen water in het duingebied.

Meer informatie over lopende watergebiedsplannen is te vinden op www.wetterskipfryslan.nl/watergebiedsplannen