KPMG

Directeur-bestuurders in gesprek over nieuwe verdienmodel woningcorporaties

:

* Multimedia versie

In september komt KPMG met een visie op het nieuwe verdienmodel van woningcorporaties. Ter voorbereiding hierop zijn op 20 en 29 juni jl. twee Rondetafelconferenties onder de titel `Op weg naar een nieuw verdienmodel.....', georganiseerd door KPMG Woningcorporaties. Hieraan hebben circa veertig directeur-bestuurders van woningcorporaties deelgenomen.

Door de directeur-bestuurders is over de sectorontwikkelingen gesproken naar aanleiding van actuele visies van Jan Sinke, directeur van Woningstichting de Veste, en KPMG'ers Wouter Bos en Kees Tegel.

De aanleiding voor de Rondetafelconferenties is de onzekere situatie waarin de corporatiesector en de corporaties zelf zich momenteel bevinden. In het rapport "Woningcorporaties resetten zich" van maart 2011 dat is opgesteld op basis van een onderzoek van KPMG, is geconcludeerd dat veel ontwikkelingen in de sector leiden tot de behoefte aan nieuwe verdienmodellen. Het kan niet zo blijven gaan als het nu gaat. Corporaties met hun neiging om - zoals één van de bestuurders tijdens een conferentie het uitdrukte - als "duizend-dingen-doekje" voor maatschappelijke problemen te fungeren, moeten terug naar de kern.

Wouter Bos vat de voorlopige uitkomsten samen aan de hand van drie vragen. Via de video op deze pagina kunt u het interview bekijken.

Wilt u verder praten over het nieuwe verdienmodel of in september een exemplaar van het visiedocument `nieuw verdienmodel woningcorporaties' ontvangen, neemt u dan contact op met de volgende contactpersonen:


* Kees Tegel, (020) 656 7512

* Henk Berg, (026) 389 9755

* Ger van den Berg, (026) 389 9845

* Ids Algera, (020) 656 7615