Steinwayvleugel stort neer op kasteel van Ilja Gort

Persbericht van Chateau de la Garde B.V.

Saint-Romain-La-Virvée, maandag 18 juli

Een Steinwayvleugel is van 25 meter hoogte te pletter gevallen op het Ch(aa)teau van de Nederlandse wijnboer in Frankrijk Ilja Gort.

Ten behoeve van een optreden van een door Gort geformeerd koor van Nederlandse druivenplukkers 'Les voix du Vin' zou een Steinwayvleugel met een helikopter op de binnenplaats van zijn Chateau La Tulipe de la Garde worden geplaatst.
Halverwege dit transport schoot echter een kabel los waardoor de 350 kilo zware vleugel naar beneden stortte.
Er deden zich geen persoonlijke ongevallen voor. "De Steinway miste op een haar na de wijnkelder, waar de oogst 2009 nog in de vaten ligt, om over twee weken te worden gebotteld," aldus een opgeluchte Ilja Gort. "Maar ik ben blij dat er geen gewonden zijn gevallen. Het hele koor stond klaar voor een repetie, inclusief een cameraploeg van omroep Max. De helikopter vloog met de Steinwayvleugel in de touwen pal over hun hoofden heen. Dit had op een op een ramp kunnen uitlopen."
Na het ongeval heeft het concert van Gorts druivenplukkerskoor dankzij een inderhaast gehuurde vleugel alsnog doorgang kunnen vinden.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl. Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

*

Links:
http://www.slurp.nu/zomeroogst2011/index.html



Razende Robot Reporter