Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van maandag 18 juli

Noord-Holland Noord, 18-07-2011 o 14.30 uur

Straatroof: getuigen oproep

Alkmaar, zondag 17 juli

Een 24-jarige Duitse toerist werd zondagmiddag rond 15.35 uur op het Clarissenbolwerk op een gewelddadige manier bestolen van zijn laptop, portemonnee en telefoon. De man was van plan om met de trein naar Duitsland af te reizen. Hij vroeg de weg naar het station, maar kwam per ongeluk op het Clarissenbolwerk terecht. Daar werd hij door twee mannen aangesproken in het Nederlands. De Duitse man liep door omdat hij niet verstond wat er tegen hem gezegd werd. Een van de mannen pakte zijn laptoptas en ging hiermee vandoor. Vervolgens greep de andere man hem van achteren vast en zette een mes op zijn keel. Zijn portemonnee en telefoon werden uit zijn broekzak gehaald. Ook deze dader ging er vervolgens vandoor. Het slachtoffer ging achter de man aan en zag dat deze in een gereedstaande auto stapte bij een broodjeszaak op de Molenbuurt. De auto reed tegen de richting in weg en ontweek een toeterende auto. De auto betrof een donker grijze Renault Clio. Later bleek dat er geprobeerd was geld op te nemen met de creditcard van het slachtoffer bij een tankstation in Heiloo.

De politie is op zoek naar getuigen van deze straatroof. Zij kunnen zich melden bij de recherche in Alkmaar via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Ook mensen die meer informatie hebben over de donker grijze Renault Clio of andere informatie die van belang kan zijn, worden verzocht contact op te nemen met de politie.

Drankrijder eindigt in sloot

Venhuizen, maandag 18 juli

Een 24-jarige automobilist uit Enkhuizen eindigde maandagochtend rond 03.10 uur met zijn auto in de sloot. De man raakte twee bomen en kwam op zijn kop in de sloot terecht. Hij liep naar de dichtstbijzijnde woning en werd, na gedoucht te hebben, door de bewoner naar het ziekenhuis gebracht. Na behandeling daar, werd hij aangehouden. Hij blies 900 ug/l. Dit is meer dan vier maal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Huiselijk geweld

Bergen, maandag 18 juli

Een 46-jarige man uit Bergen werd maandagochtend rond 02.25 uur aangehouden in zijn woning. De man kreeg ruzie met zijn vrouw en kneep meerdere malen haar keel dicht. De vrouw wist haar zoon te bellen. Deze belde de politie. De man werd in de woning aangehouden.

Mishandeling

Alkmaar, zondag 17 juli

Een 51-jarige man uit Alkmaar is zondagavond rond 23.35 uur aangehouden in zijn woning. Een 20-jarige vrouw kwam bij de man aan de deur omdat zij nog geld van hem kreeg. Voor zij iets kon zeggen werd zij meerdere keren met de vuist in het gezicht geslagen. Zij liep hierbij een zwelling aan haar lip en oog op. De vrouw ging naar bekenden. Deze belden de politie. De man werd in zijn woning aangehouden voor mishandeling.

Auto in sloot

Schagen, zondag 17 juli

Zondagavond raakte rond 28.25 uur op de Halerweg een auto met drie Polen in de sloot. De politie kreeg een melding dat er op deze weg een auto in het water lag. Agenten troffen ter plaatse drie mannen op de kant aan. Zij beschuldigden elkaar ervan gereden te hebben. Uiteindelijk bleek een 48-jarige Pool de bestuurder te zijn. Hij blies 695 ug/l. Dit is ruim drie maal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. De man bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs.

Inbraak woning

Hoorn, maandag 18 juli

In een woning aan de Astronautenweg werd maandag tussen 04.00 en 06.00 uur ingebroken. De bewoonster had een touwtje door de brievenbus naar buiten gehangen, waardoor de dader binnen kon komen. Er werd een tas en een portemonnee weggenomen.

Ursem, zondag 17 juli

In een woning aan de Walingsdijk werd zondag tussen 17.00 en 20.00 uur ingebroken. De daders kwamen binnen door aan de achterzijde van de woning een deur te forceren. Het huis werd doorzocht. Onbekend is of er iets is weggenomen uit de woning.

Enkhuizen, maandag 18 juli

In een woning aan de Zwaluwweg werd maandagochtend rond 09.44 uur ingebroken. De daders kwamen binnen door het bovenraam van de achterdeur. Zij namen apparatuur mee uit het huis.

Getuigenoproep

Heeft u op of in de omgeving van een van de bovengenoemde inbraken iets verdachts gezien? Of heeft u anderszins informatie die van belang kan zijn? Neemt u dan contact op met de politie bij u in de buurt via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Blijft u liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.