Politie Hollands Midden

Rijnsburg - Aanrijding op rotonde

Rijnsburg, 18-07-2011 o Een echtpaar uit Rijnsburg is zaterdag 16 juli rond 17.45 uur gewond geraakt na een aanrijding op de rotonde Laan van Verhof/Rijnsburgerweg.

Het echtpaar van 57 en 58 jaar reed vanuit de richting Oegstgeesterweg in de richting van Rijnsburg. Achter hen reed een 29-jarige automobiliste uit hun woonplaats. Deze Rijnsburgse, een beginnend bestuurster, werd vermoedelijk onwel en reed rechtdoor de rotonde over waar ze de andere auto raakte die al over de rotonde reed. Door de klap kwam deze auto op zijn zij tot stilstand. De Rijnsburgse bleef ongedeerd. Het rijbewijs van de vrouw is ingevorderd. Het echtpaar raakte bekneld en werd met onbekend letsel overgebracht naar het LUMC. Een traumahelikopter was ter plaatse om medische assistentie te verlenen.

Kort daarvoor, op de Rijnzichtweg bij de verkeerslichten, had de Rijnsburgse schade gereden aan een andere auto die net optrok voor het groene licht. De auto werd aan de rechter achterzijde geraakt. De bestuurder van deze auto zag de automobiliste doorrijden via de busbaan richting de rotonde waar de tweede aanrijding gebeurde.