Politie Gelderland-Zuid

Met gestolen auto in de sloot

Tiel, 18-07-2011 o Rond half 5 zondagnacht stuurde de politiemeldkamer een surveillance-eenheid naar de Burgemeester Meslaan. Daar zou een auto in de sloot liggen. Even later bleek dat deze kort daarvoor gestolen was. Maar de onder invloed zijnde dief kwam niet ver.

Ter plekke zagen de politieagenten dat de verlichting nog brandde en er zat een ster in de voorruit. De agenten gingen naar het huisadres van de tenaamgestelde van het kenteken. Die lag thuis te slapen en verkeerde in de veronderstelling dat zijn auto nog gewoon voor de deur stond. De auto was weggenomen vanaf de Anne de Vriesstraat, ook in Tiel. De eigenaar heeft aangifte gedaan.

Even later signaleerde de politie een man bij de achtergelaten auto. Hij bleek een hoofdwond te hebben. Daarop werd de man als verdachte aangehouden. Het ging om een 44-jarige inwoner van Tiel. Hij vertelde dat hij snel ergens heen moest en daarom een auto had gestolen. Ook gaf hij aan dat hij teveel gedronken had en daardoor in de sloot was beland. Om er toch nog iets aan over te houden, nam hij een autoradio mee. De politie nam de aangetroffen auto en radio voor het onderzoek in beslag.

BB
De verdachte is overgebracht naar het politiebureau. Daar is een blaastest afgenomen. De 44-jarige had een uitslag van 135 ug/l, teveel voor iemand in de categorie Beginnend Bestuurder (BB), waar hij onder valt. Hiervoor kreeg de verdachte een bekeuring. Over de diefstal is hij afgehoord. Er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt. (08)

Laatst gewijzigd 18-07-2011 14:32 | © Regio Gelderland-Zuid |