Gemeente Heumen

Kom naar de Vierdaagse intocht in Malden!

Wilt u een goed zicht hebben op de bijna 40.000 wandelaars die tijdens de intocht op vrijdagmiddag dwars door Malden komen? Kom dan naar de intocht kijken in Malden. Malden is het laatste dorp voordat de massa lopers de drukte van Nijmegen intrekken richting de finish. Hier is het nog gezellig druk! In Malden is ook de officiële gemeentelijk doortocht. Burgemeester Paul Mengde en wethouders zullen gladiolen uitdelen aan de wandelaars en in de gemeentetent krijgen de Vierdaagselopers uit de gemeente een speciaal welkom.

Rondom de Promenade aan de kant van het winkelcentrum en op het Kerkplein is er ook dit jaar weer volop gelegenheid om de wandelaars toe te juichen en te genieten van de sfeer. Het lokale bedrijf Axitraxi, gaat er weer een feest van maken. Vanaf een brug over de Rijksweg zal een DJ muziek draaien om de wandelaars te motiveren tijdens het afleggen van de laatste loodjes. Voor de kleinsten staan er diverse springkussens aan beide zijden van de Rijksweg. Er zijn voldoende voorzieningen aanwezig zoals toiletten, stoelen en banken en eet- en drinkgelegenheden. Verschillende bedrijven en organisaties zijn ook aanwezig waaronder de provincie Gelderland en de ondernemersvereniging uit de gemeente Heumen.

Niet alleen in Malden maar ook op andere plaatsen in de gemeente Heumen is het gezellig met de Vierdaagse. Vrijdag in de vroege uurtjes komen de wandelaars door Overasselt. Overasselt Promotions zorgt hier voor een feestelijke doortocht. Later op de dag lopen de wandelaars via de Maasdijk naar Heumen. Op de dijk ter hoogte van de Erpewaai zorgen vrijwilligers voor koffie, broodjes en gezelligheid.

Een dag eerder, op donderdagochtend komt de Vierdaagse via de Broekkant ook al door het centrum van Malden. Verzorgingshuis Malderburch ontvangt de wandelaars met open armen met een hapje en een drankje en de plaatselijke horeca op het Kerkplein opent extra vroeg haar deuren. Vanaf het terras kunnen de wandelaars worden aangemoedigd.

Wanneer u met de auto naar Malden-centrum komt, houdt u dan rekening met afsluitingen en omleidingen vanwege de doortocht en de festiviteiten. Maar er zijn diverse parkeergelegenheden in de nabije omgeving. Meer over de verkeersmaatregelen kunt u terugvinden in het nieuwsarchief.