Gemeente Stadskanaal

18 jul


Alcoholverbod in recreatiegebied Pagedal

In het recreatiegebied Pagedal in Stadskanaal gaat een alcoholverbod gelden. Het college wil niet dat daar alcoholhoudende drank wordt genuttigd. Ook mogen bezoekers er geen aangebroken flessen of blikjes met alcoholhoudende drank bij zich hebben.

B en W willen in dit recreatiegebied niet alleen het alcoholgebruik terugdringen, maar ook het vandalisme. Zodra het zomerseizoen aanbreekt, trekken jongeren 's avonds en in het weekend naar het recreatiegebied. Dit kan uitlopen op excessief drankgebruik, vandalisme en overlast.

Het alcoholverbod geeft de politie mogelijkheden hier tegen op te treden. Tot dusverre kon de politie alleen in actie komen als er sprake was van vernieling, baldadigheid of verstoring van de openbare orde. Het instellen van een alcoholverbod gebeurt op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV).

Het alcoholverbod is sinds 2004 van kracht in de bebouwde kommen binnen de gemeente. Het recreatiegebied Pagedal ligt daar buiten. Het instellen van een alcoholverbod past volgens B en W in het huidige gemeentelijk jeugd- en alcoholbeleid.

Gepubliceerd op: 18 juli 2011
Meer informatie

Gemeente Stadskanaal

* (0599) 631 631

* gemeente@stadskanaal.nl

*

Raadhuisplein 1
9501 SZ Stadskanaal