Kroon op het werk

Marjoland geeft Kroon op het werk aan Flynth

Op woensdag 13 juli heeft Flynth adviseurs en accountants BV te Zoetermeer één van de estafettestokjes van `Kroon op het werk' uitgereikt gekregen. In 2010 heeft rozenkwekerij Marjoland deze estafetteprijs ontvangen van Flora Holland voor haar HRM beleid en bijzonder of vooruitstrevend verzuim- en (re) integratiebeleid. In 2011 was Flynth één van de drie door Marjoland genomineerde bedrijven en heeft de prijs toegekend gekregen. Angelien van den Nouweland, Mariola van den Nouweland en Leonie Plasman hebben namens Marjoland de prijs uitgereikt aan Maurice Verhoeff, vestigingsdirecteur, en Erik de Vries, relatiebeheerder.

Kroontjes estafette `Kroon op het werk'
De Kroon op het werkprijs wordt periodiek uitgereikt aan bedrijven die betrokken zijn bij hun medewerkers en met een goed uitgevoerd gezondheidsmanagementbeleid. Naast de deelnemers aan deze prijs zijn er meer bedrijven die een bijzonder of vooruitstrevend HRM- en verzuim of (re)integratiebeleid voeren. Vandaar dat in 2005 de `Kroontjesestafette' in het leven is geroepen. Dit is een kleine trofee in de vorm van een stokje die organisaties aan elkaar doorgeven om zo meer organisaties in het zonnetje zetten. Inmiddels is het stokje al meer dan 101 keer doorgegeven.

Marjoland geeft stokje door
Het personeelsbeleid van Marjoland en de uitvoering ervan heeft ervoor gezorgd dat zij het stokje hebben ontvangen. Het personeelsbeleid is er op gericht dat ieder persoon zich kan ontwikkelen binnen de organisatie. De groei van de mensen wil Marjoland als sociaal bedrijf realiseren door het delen van kennis en door tegelijkertijd medewerkers aan te sporen dingen zelf op te lossen.

Na de winst van het stokje was Marjoland aan de beurt om drie bedrijven te nomineren en te beoordelen. Naast Flynth waren Rabobank Westland en exportbedrijf Fleura Metz genomineerd. Angelien van den Nouweland en Leonie Plasman hebben samen de bedrijven bezocht en besproken. Over de winst van Flynth vertelt Angelien: `Flynth sprong er voor ons uit door de open communicatie naar de medewerkers, de wekelijkse nieuwsbrief en de persoonlijke begeleiding. Wij konden tijdens het gesprek goed merken dat er bij Flynth aandacht wordt besteed aan ieder persoon, zodat deze het beste uit zichzelf kan halen voor zichzelf en de organisatie. Vandaar dat wij het estafettestokje graag aan hen doorgeven'.

Het stokje en verder
Maurice Verhoeff, Flynth Zoetermeer, is blij met de nominatie en de winst van het Kroon op het werk estafette stokje. `Elke organisatie, zowel wijzelf als onze klanten, probeert op dit moment de best mogelijke resultaten te realiseren in een economisch uitdagende tijd. Dat betekent dat je ook op het gebied van HRM soms moeilijke beslissingen moet nemen. Om in deze tijd door een bedrijf als Marjoland genomineerd te worden voor het estafettestokje ervaar ik als een groot compliment. Een compliment voor de medewerkers, leidinggevenden en de P&O adviseur van onze vestiging, want we doen het samen'. De winst van het estafettestokje door Flynth betekent dat zij nu aan de slag zullen gaan om een vervolg te geven aan de kroontjesestafette.

Flynth adviseurs en accountants BV
Per 1 januari 2011 is Flynth gefuseerd met de GIBO Groep. Flynth is onderdeel van de GIBO Groep en GIBO Groep gaat op termijn Flynth heten. Samen zijn de beide organisaties de grootste nationale aanbieder van advies- en accountancydiensten voor het MKB en de agrarische sector. Met zo'n 2.300 specialisten, 80 vestigingen en 35.000 klanten.

Foto v.l.n.r.: Mariola van den Nouweland, Angelien van den Nouweland, Leonie Plasman, Erik de Vries en Maurice Verhoeff.


Noot voor de redactie.