Pollennieuws en VGZ komen met dagelijks Vierdaagsepollenjournaal

Persbericht van UVIT

(Vierdaagsestad) Nijmegen, 18 juli 2011. Zorgverzekeraar VGZ en Pollennieuws komen tijdens de vierdaagse elke middag met een speciaal pollenjournaal voor de volgende wandeldag. Daarnaast bieden zij voor de wandelaars de nieuwe gratis versie van de iPhone-app over pollen en hooikoorts aan.

App
De App, die in een lite-versie en een pro-versie beschikbaar is, biedt het populaire dagelijkse pollennieuws kaartje dat de te verwachten pollendruk weergeeft. Het geheel wordt uitgebreid met actuele videofilmpjes. In de pro-versie van de app kunnen de vierdaagselopers ook hun hooikoortsklachten gedurende de vierdaagse noteren in een logboek en hun klachten vergelijken met de hooikoortsklachten van andere wandelaars.

Pollenjournaal
Het speciale Vierdaagsejournaal met de actuele hooikoorts en allergievooruitzichten is te volgen via de website www.pollennieuws.nl.

Vooruitzicht eerste wandeldag, dinsdag 19 juli 2011 Tijdens de wandelroute door de Betuwe komen tijdens droge periodes pollen van Maïs, andere grassen en Bijvoet in de lucht. Deze kunnen hooikoortsklachten veroorzaken bij wandelaars die gevoelig zijn voor die allergene pollen.

*

Links:
http://www.pollennieuws.nl



Razende Robot Reporter