Politie Gelderland-Zuid

Twee aanrijdingen met letsel

Wijchen / Kerkdriel, 18-07-2011 o Maandag omstreeks 12.15 uur vonden er twee aanrijdingen plaats waarbij een betrokkene letsel opliep. Dit was in Wijchen op de Edisonstraat en in Kerkdriel op de Kerkstraat.


* In Kerkdriel reed een 34-jarige bestuurder uit de gemeente Maasdriel linksaf weg bij een benzinepomp. Daarbij werd hij aangereden door een achterop komende bestuurder die over de Kerkstraat reed. Dit betrof een 25-jarige inwoner uit eveneens de gemeente Maasdriel.

Na de aanrijding gingen politie, brandweer en de ambulancedienst ter plaatse voor de nodige hulpverlening. De 25-jarige raakte zodanig gewond dat hij gestabiliseerd moest worden. Daarna is hij naar het Jeroen Bosch ziekenhuis in Den Bosch vervoerd, vermoedelijk met een gebroken been en letsel aan hoofd, nek en rug. De aangereden bestuurder is ook even door
het ambulancepersoneel nagekeken, maar bleek in orde.

Specialisten van VerkeersOngevallenAnalyse (VOA) deden technisch sporenonderzoek naar de toedracht. De situatie is op beeld vastgelegd.

* Op de Edisonstraat in Wijchen reed een 23-jarige automobilist uit Nijmegen tegen de achterzijde van een snorfiets. Zowel de snorfietser als een fietser die ernaast reed, kwam ten val. Dit betrof een 23-jarige Nijmegenaar en 16-jarige jongen uit Wijchen. De aard van hun letsel is onbekend, beiden zijn naar het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen vervoerd.

Na het ongeval kwam ook hier de afdeling VOA voor verder onderzoek. De auto moest worden afgesleept. De 23-jarige bestuurder is als verdachte aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Afhankelijk van het letsel wordt proces-verbaal opgemaakt.
(08)

Laatst gewijzigd 18-07-2011 15:38 | © Regio Gelderland-Zuid |