Politie Gelderland-Zuid

Overval in onderzoek

Gellicum, 18-07-2011 o Zondagnacht rond 05.40 uur werden op de Vlietskant in Gellicum twee mannen overvallen door drie gemaskerde en in het zwart geklede personen. De slachtoffers bleven ongedeerd. De verdachten gingen er met een geldbedrag vandoor. De politie kwam snel ter plaatse en startte een onderzoek.

Eerst werd een 84-jarige man uit Brakel, die net op het terrein aan de Vlietskant was aangekomen, overvallen en vastgebonden in een schuur. De overvallers eisten geld. Ze maakten een portemonnee met inhoud buit. Een andere man, die in een auto zat, werd vervolgens door dezelfde verdachten benaderd. Doordat de 66-jarige zich verweerde, sloegen de verdachten op de vlucht. In welke richting en of zij daarbij over een vervoermiddel beschikten, is onbekend. De twee mannen waarschuwden vervolgens de politie.

Agenten kwamen ter plekke en startten meteen een onderzoek. Van beide mannen is een aangifte opgenomen. In de omgeving is nog volop uitgekeken naar de verdachten, maar zij werden niet meer aangetroffen. Forensische opsporing heeft sporenonderzoek gedaan en ook rechercheurs gingen meteen met de zaak aan de slag. Er is een uitgebreid buurtonderzoek gehouden, dit vond plaats op de Kerkweg, Lingedijk, Vlietskant en Hoogeindseweg. Het onderzoek leverde een enkele tip op, die door de politie verder wordt uitgezocht.

Van hun signalement is het volgende bekend:

* Drie (vermoedelijk jonge) mannen

* Tussen 1.75 en 1.80 meter lang

* Slank postuur

* Zij droegen zwarte kleding en bivakmutsen

Getuigenoproep
Getuigen van de overval of mensen die iets bijzonders is opgevallen deze vroege ochtend in de omgeving van de Vlietskant worden verzocht om contact op te nemen met het Overvallenteam. Dit kan op telefoon 0900-8844.
(08)

Laatst gewijzigd 18-07-2011 16:52 | © Regio Gelderland-Zuid |