Gemeente Dongen

Jan Mertenslaan open voor verkeer

Publicatiedatum: 18-7-2011

Sinds donderdag 14 juli kan het verkeer gebruikmaken van de Jan Mertenslaan; de weg die de Minister Goselinglaan met de Sint Josephstraat verbindt. In bijzijn van onder anderen omwonenden, ondernemers, projectbetrokkenen, vertegenwoordigers van de wijkraad, Stichting Sint Joseph Blijft!, Platform Centrum én oud-wethouders Chris van Wanrooij en Ad Stoop, werd de weg officieel geopend. Niet met de geplande konfetti shooters en ballonnen. Dat lieten de weersomstandigheden niet toe. In plaats daarvan begaf het gezelschap zich naar de weg voor een groepsfoto mét paraplu. En even later vervoerde wijkagent Patrick Lübeck met zijn motor burgemeester Simone Dirven-van Aalst als eerste over de nieuwe weg.

Wethouder Ad van Beek (Verkeer) stond bij de opening stil bij het verleden: "Het is vandaag een historisch moment; met het openstellen van de nieuwe weg sluiten we de Centrumring. Een lang proces is hieraan vooraf gegaan. Zestien jaar geleden werd het Verkeersbeleidsplan vastgesteld door de raad; oud-wethouder Ria Demmers verdient daarvoor de complimenten."

"Met het omleiden van het doorgaand verkeer via de Steenstraat hebben we in feite een begin gemaakt met de Centrumring. Uitgangspunt daarbij was de verkeersveiligheid te verhogen, van Dongen een fietsdorp te maken en het toenemende verkeer in goede banen te leiden, zo snel mogelijk het centrum in. Ondanks de wisselingen in het gemeentebestuur, hebben we dat proces kunnen voltooien. Voor het sluitstuk van de Centrumring zijn veel varianten bedacht, wat uiteindelijk resulteerde in deze aansluiting. Daarvoor was het nodig om de begraafplaats te ruimen en de Sint Josephkerk te slopen. Een spannend proces, dat niet altijd over rozen is gegaan."

Resterende werkzaamheden
Na de zomervakantieperiode vinden er nog diverse werkzaamheden plaats. De Sint Josephstraat tot en met de Julianastraat wordt opnieuw ingericht en de aansluiting van de Akkermansstraat op de Sint Josephstraat wordt aangepast. Daarnaast worden reparaties uitgevoerd aan de riolering in de Hoefsmid, Wagenmaker, Zadelmaker en Akkermansstraat. In het najaar worden leibomen en haagjes aangeplant.

Opening Centrumring. Wijkagent Patrick Lübeck en burgemeester Simone Dirven-van Aalst.