Ingezonden persbericht


PERSBERICHT - Hilversum, 14 juli 2011
DE SCHIPPERS VAN BNN

BNN
LUUK EN FRANK GOOIEN DEZE ZOMER HET ROER OM

BNN-radiopresentatoren Luuk Ikink en Frank van der Lende voelen zich als een vis in het water in eigen land. Nederland is een waterland, maar wie weet nou eigenlijk echt waar welke rivier loopt? Aan Luuk en Frank de taak de Nederlandse wateren op de kaart te zetten als De Schippers bij BNN Today. Drie weken lang cruisen De Schippers door Nederland. Ze eten vis uit de rivier, redden mensenlevens als lifeguard en vinden hun roeping als sluiswachter. Natuurlijk lusten de mannen ook wel een biertje en daarom sluiten Luuk en Frank hun tocht af met de Sneekweek in Friesland. Vanaf 18 juli zijn hun avonturen elke avond om 21.45 uur te horen in BNN Today op Radio 1. Op zondag staan De Schippers vroeg op om het radioprogramma Vier Zeven live vanaf de boot te presenteren. Vanaf 04.00 uur bij BNN op Radio 1.

Luuk: 'We hebben er ontzettend veel zin in, maar maken ons ook wel een beetje zorgen.' Frank vult aan: 'Onze vaar-ervaring gaat niet verder dan een beetje ronddobberen in een rubberbootje en kanoën op een suffe rivier. Met een BNN-boot van negen en een halve meter heel Nederland door is wel even iets anders!'

Schippers Luuk en Frank hebben de route goed voorbereid. Van het Friese Sneek varen ze de polder door, dwars door Het Gooi. Langs Wageningen en Arnhem hopen ze via de Kleine Ijssel en Deventer weer in Friesland terecht te komen, waar Sneekweek op ze wacht. BNN Today is elke werkdag van 20.30 uur tot 22.00 uur te horen bij BNN op Radio 1. Vier Zeven is elke zondagochtend van 04.00 uur tot 07.00 uur te horen bij BNN op Radio 1. Volg De Schippers op facebook.com/deschippersvanbnn.




Ingezonden persbericht