Gemeente Grootegast


Informatie over het bestemmingsplan Buitengebied
Afgelopen week is een publicatie in de krant verschenen over de gedeeltelijke intrekking van de reactieve aanwijzing op het bestemmingsplan Buitengebied. Hier volgt een korte uitleg over de publicatie.

Op 1-6-2010 heeft de gemeenteraad het nieuwe bestemmingsplan voor het Buitengebied vastgesteld. Veel voormalige agrarische bedrijven waar nu alleen nog maar gewoond wordt, hebben een woonbestemming gekregen (bestemming overeenkomstig het huidige gebruik). De provincie Groningen was het hier niet mee eens en heeft onze gemeente een aanwijzing gegeven op àlle percelen met de bestemming âwonenâ ongeacht het feit of de bestemming daarvoor âagrarischâ of âwonenâ was.

Onbedoeld gold deze aanwijzing dus ook voor de woonbestemmingen die in het oude bestemmingsplan al een woonbestemming hadden. Om deze onbedoelde situatie te herstellen heeft de provincie de aanwijzing gedeeltelijk ingetrokken. De aanwijzing geldt nu alleen nog voor de woonbestemmingen, die in het oude bestemmingsplan een âagrarischeâ bestemming hadden maar in de praktijk alleen voor âwonenâ worden gebruikt.

Voor iedereen, die hun adres in de publicatie hebben zien staan, verandert er niets. De woonbestemming die zij hadden in het oude bestemmingsplan, hebben zij nu ook in het nieuwe bestemmingsplan behouden. Het is dus ook niet nodig dat deze mensen actie ondernemen. Â