Ingezonden persbericht


St. Antonius Ziekenhuis registreert 100.000ste scanregel met SMR van GHX Benelux Scansysteem bespaart tijd en kosten, verbetert traceability en vereenvoudigt recall

Hilversum, Utrecht/Nieuwegein, 18 juli 2011 - Het St. Antonius Ziekenhuis met vestigingen in Nieuwegein en Utrecht, heeft de mijlpaal van de 100.000ste scanregel bereikt met Secure Medical Registration (SMR) van GHX Benelux. Het ziekenhuis gebruikt deze oplossing van GHX voor barcodescanning in operatiekamers sinds 2007. De eerste gebruiker was de afdeling Kaakchirurgie waar medewerkers als eerste de verbruikte implantaten van Straumann gingen scannen. Later zijn daar materialen van andere afdelingen aan toegevoegd, waaronder ballonkatheters en stents.

In tegenstelling tot bijvoorbeeld de supermarktwereld kent de medische sector geen gestandaardiseerde barcode. In de praktijk gebruiken verschillende leveranciers verschillende typen barcodes. Dat beperkte medische instellingen voorheen in het gebruik van barcodescanning. GHX lost dit met SMR op. Dat voorziet in een applicatie die elke barcode herkent en verwerkt. De software is daarnaast in staat om gegevens te sturen naar elke ziekenhuisapplicatie. Verder biedt het systeem uitgebreide mogelijkheden op het gebied van replenishment, traceability en recall.

Volgens Menno Manschot, stafmedewerker Inkoop bij het St. Antonius Ziekenhuis, is het materiaalbeheer dankzij SMR verbeterd, het aantal fouten bij bestellingen van materiaal verlaagd en zijn de doorlooptijden verkort. "De tijd tussen gebruik en levering van nieuwe middelen is één tot twee dagen korter dan voorheen. Verder zijn de kosten in de keten lager doordat we alles digitaal bestellen en minder tijd kwijt zijn aan catalogusbeheer. Daarnaast weten we dankzij de recall-functionaliteit op elk moment welke medische hulpmiddelen, zoals implantaten, bij welke patiënt zijn gebruikt."

"Het St. Antonius Ziekenhuis was het eerste Nederlandse ziekenhuis die onze SMR-oplossing met succes inzette. Inmiddels maken meerder ziekenhuizen gebruik van deze oplossing", zegt Jean-Pierre Bogers, Managing Director bij GHX Benelux. "Naast alle financiële en organisatorische voordelen draagt het systeem met de recall-functionaliteit ook bij aan patiëntveiligheid en verhoogt het de kwaliteit van de zorg."

Ter gelegenheid van de registratie van de 100.000ste scanregel heeft Menno Manschot een handgeschilderde reproductie ontvangen van GHX. Op het schilderij staat het artwork afgebeeld uit de campagne 'Yes, We Scan!' van GHX, waarmee het bedrijf aandacht vraagt voor de mogelijkheden die SMR biedt. Het kunstwerk toont in cartooneske popartstijl een in nood verkerende verpleegkundige, een te hulp schietende superheld, een opgeluchte chirurg en de tekst 'Yes, We Scan!'.

Voor meer informatie over SMR: www.recallproof.com Voor meer informatie over GHX Benelux: www.ghxeurope.com/benelux

Over GHX
GHX - Global Healthcare Exchange - levert wereldwijd software en diensten die zorgaanbieders en hun leveranciers in staat stellen efficiënter te werken en kosten te verlagen. Als grootste aanbieder van supply chain-oplossingen in de zorgsector verbindt GHX meer dan 9.000 zorgaanbieders met duizenden leveranciers in Europa, de Verenigde Staten en Canada. Hiertoe behoren leveranciers waar zorginstellingen het merendeel van hun medische en chirurgische benodigdheden betrekken. GHX biedt een centraal en branchebreed platform dat alle deelnemers ondersteunt met het inzichtelijk maken van zowel klinische als financiële prestaties. Door gebruik te maken van de oplossingen van GHX, kunnen organisaties hun bedrijfsprocessen verbeteren, supply chain-systemen automatiseren en in onderlinge samenwerking uitdagingen overwinnen.
Noot voor redacties

Noot,

Ingezonden persbericht