Gemeente Harlingen


ondertekenen prestatie contract

Harlingen en de Bouwvereniging ondertekenen prestatie contract

Wethouder Jan de Boer van de gemeente Harlingen en directeur Koos van Weerlee van de Bouwvereniging hebben donderdag 14 juli een prestatie contract getekend voor de periode 2011-2015.

De prestatie afspraken zijn opgesteld omdat de Bouwvereniging een belangrijke strategische partner voor de gemeente is op het gebied van sociale woningbouw, leefbaarheid en volkshuisvesting. De Bouwvereniging bezit het overgrote deel aan sociale huurwoningen in de gemeente Harlingen.

(foto's: Joachim de Ruijter)

Vergrijzing en demografische ontwikkelingen zorgen de komende tientallen jaren voor een veranderende vraag naar wonen. Om het juiste woningaanbod te realiseren zijn heldere afspraken nodig en goede afstemming belangrijk. Deze prestatieafspraken zijn een opmaat naar een betere samenwerking tussen de belangrijkste woningbouwcorporatie van Harlingen en de gemeente.

De Boer en Van Weerlee hebben de goede samenwerking onderstreept niet alleen door een handtekening te zetten, maar ook door gezamenlijk een bank in Plan Zuid in gebruik te nemen.

---