Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Benchmarkanalyse leasemaatschappijen 2011
Arval klanten voor het zesde jaar op rij het meest tevreden Athlon Car Lease en MultiLease belangrijkste uitdagers

Breda, 18 juli 2011
De benchmarkanalyse leasemaatschappijen is een onderdeel van de Heliview Zakelijke Mobiliteitsmonitor: ruim 600 wagenparkbeheerders beoordelen hun maatschappij op meer dan 30 aspecten van de dienstverlening.

Arval de beste, LeasePlan valt uit top-3
Een vertrouwd beeld: voor het zesde opeenvolgende jaar voert Arval de lijst van leasemaatschappijen aan. De klanten van Arval waarderen de dienstverlening in het algemeen met een fraaie 7,9.

De top-3 bestaat verder uit Athlon Car Lease en MultiLease, die beiden ook een mooie score behalen: 7,6. LeasePlan scoort beneden het marktgemiddelde op belangrijke aspecten van de dienstverlening als flexibiliteit, meedenken, snelheid van reageren en de frequentie van contact met de accountmanager en is daardoor dit jaar de opvallendste afwezige in de top-3 (7,4).

Personeelsvaardigheid en communicatie
Omdat de klantvriendelijkheid van alle Nederlandse maatschappijen inmiddels op een zeer goed niveau is, wordt het verschil gemaakt op andere belangrijke deelaspecten van de dienstverlening en dan vooral de flexibiliteit van de medewerkers en hun probleemoplossend vermogen. Het is geen toeval dat de lijstaanvoerders (Arval, MultiLease en Athlon Car Lease) juist op deze aspecten hoger scoren dan de concurrentie.

De geïnterviewde klanten van de Nederlandse leasemaatschappijen geven verder aan dat zij het vooral belangrijk vinden dat hun vragen goed worden beantwoord en dat er snel wordt gereageerd. De Nederlandse maatschappijen zijn inmiddels bedreven in het beantwoorden van vragen en scoren allen goed tot zeer goed op dit punt. De snelheid van reageren is een verbeterpunt voor grotere maatschappijen als Athlon Car Lease en LeasePlan.

Loyaliteit
Binnen klanttevredenheidsonderzoek is het een bekend gegeven dat goede prestaties niet per definitie tot loyaliteit van de klant leiden. De resultaten van de benchmarkanalyse leasemaatschappijen 2011 bevestigen dit gegeven. Klanten van de Nederlandse leasemaatschappijen zijn in het algemeen erg loyaal aan de huidige maatschappij, waarbij met name Arval en MultiLease over een bovengemiddeld trouwe klantgroep beschikken. De goede prestaties van Athlon vertalen zich echter (nog) niet in een verhoogde loyaliteit.