Ingezonden persbericht


Afdeling Communicatie
Hilversum, 18-07-2011

Radio
TROS Radio 4
Uitzending zondag 24 juli
Radio 4 - 19.45 uur
Uitzending zondag 31 juli
Radio 4 - 19.55 uur
Uitzending zondag 1 augustus
Radio 4 - 19.55 uur

RADIO 4 BIEDT GRATIS MUZIEKDOWNLOADS AAN

De TROS en Radio 4 bieden tien downloads aan met hoogtepunten uit het kamermuziekrepertoire in het kader van het 30-jarig jubileum van het Orlando Festival. De werken zijn tot en met 20 augustus 2011 gratis van www.radio4.nl/orlando te downloaden.

Deze zomer vindt voor het dertigste jaar op rij het Orlando Festival in het Limburgse Rolduc plaats. Daarmee is dit het langst bestaande kamermuziekfestival van Nederland. Om dit evenement extra luister bij te zetten, zendt de TROS rechtstreeks drie concerten uit vanaf het festival via Radio 4. De concerten zijn te beluisteren op 24 juli, 31 juli en 1 augustus rond acht uur. Daarnaast bieden de TROS en Radio 4 tien opnames aan die zij door de jaren heen op het festival hebben opgenomen en uitgezonden. Deze werken zijn tot 20 augustus gratis te downloaden vanaf www.radio4.nl/orlando. 'We hopen hiermee de luisteraar te enthousiasmeren voor klassieke muziek, en in het bijzonder de kwetsbaarste vorm ervan; kamermuziek. We zijn dan ook ontzettend verheugd dat we dit jaar drie concerten van het Limburgse festival rechtstreeks kunnen uitzenden', aldus Petra Koks, Hoofd Culturele Programma's Radio TROS.

Naast werken van grote namen als Mozart, Schubert, Brahms, DvoÅ(TM)àk en Ravel, zijn ook composities van de twintigste-eeuwse componist Alfred Schnittke en componist van eigen bodem Ton de Leeuw gratis te downloaden. Evenals drie van de late strijkkwartetten van Beethoven. De stukken zijn uitgevoerd door het Orlando Kwartet. Het internationaal gerenommeerde Orlando Kwartet stond aan de basis van dit festival en is daarom onmisbaar in deze downloadactie. Vijf van de tien werken wijzen vooruit naar het festivalthema dit jaar, namelijk 'De late Beethoven' en 'Opdrachtwerken'. De overige vijf werken behoren tot de juweeltjes van het kamermuziekrepertoire.