Ingezonden persbericht


Persbericht 11-27

Dordrecht, 18 juli 2011

Nieuwe tentoonstelling Zicht op Water

Tot en met september 2011 is de tentoonstelling Zicht op Water te bezoeken in Biesboschcentrum Dordrecht. Deze interactieve tentoonstelling gaat over waterbeheer. Vooral voor kinderen is de tentoonstelling een aanrader. Het is leuk én leerzaam!

Zicht op Water

In de interactieve tentoonstelling Zicht op Water worden alle aspecten van water op een speelse manier gepresenteerd. Wat is water precies? Hoe ziet een waterketen eruit, van drinkwaterproductie tot afvalwater? Waarom is water belangrijk? En hoe kun je wonen met wateroplossingen? Bezoekers kunnen ontdekken dat water in verschillende vormen kan voorkomen en dat water een belangrijk oplosmiddel is. De tentoonstelling laat ook zien wat mensen zelf kunnen doen om vervuiling van het oppervlaktewater te voorkomen. Ook komen bezoekers meer te weten over waterverbruik- en gebruik. Alternatieve middelen voor waterbesparing worden aangedragen en er is informatie over de verdeling van schoon drinkwater wereldwijd.

Zicht op Water is een leuke, leerzame tentoonstelling voor jong en oud. De tentoonstelling is mogelijk gemaakt in samenwerking met Weizigt Natuur en Milieu Centrum. Toegang tot Zicht op Water is gratis. Gezinnen kunnen kosteloos een educatieve speurtocht bij de balie van Biesboschcentrum Dordrecht vragen en daarmee de tentoonstelling bezoeken.


Noot voor redacties