Ingezonden persbericht


CommVault lanceert nieuwe datamanagementbundel voor Microsoft Exchange-omgevingen

Nieuwe, eenvoudige, kosteneffectieve bundel integreert hardwaresnapshot-, beschermings- en archiveringssoftware met vereenvoudigde licentiestructuur en snelle inzetbaarheid

Utrecht, 18 juli 2011 ­ CommVault (Nasdaq: CVLT) lanceert een nieuwe bundel om Microsoft Exchange-omgevingen te beschermen en te herstellen. De nieuwe bundel combineert de Simpana-software van CommVault voor back-up en archivering met uitgebreide beschermingsmogelijkheden, waaronder applicatiebewust snapshotmanagement, deduplicatie aan de bronkant, wereldwijde rapportages en aanbevelingen voor het beschermen en herstellen van groeiende Exchange-omgevingen. De bundel is beschikbaar via het wereldwijde CommVault-partnernetwerk.

In tegenstelling tot specifieke producten voor specifieke toepassingen biedt de CommVault-bundel één gemeenschappelijke oplossing voor diverse datamanagementissues. De bundel biedt recovery, archivering, datareductie en beleidsbeheer op basis van één platform en één interface. Dat dringt de kosten en complexiteit van het beschermen van dynamische e-mailomgevingen terug. Klanten hoeven niet langer aparte back-up- en archiveringsapplicaties in te zetten. De bundel omvat naast software ook advies over hardware en operationele richtlijnen op basis van de expertise van CommVault in datamanagement.

Een belangrijk kenmerk van de bundel is het flexibele licentiemodel waarmee een klant Microsoft Exchange- en andere applicatie- en bestandstypen kan beschermen. Gebruikers zijn in staat om zelf de reikwijdte en mate van inzet van de beschermingsmethoden te bepalen. Het licentiemodel voorziet daarnaast in lage instapkosten en een overzichtelijk groeipad in vergelijking met de traditionele, standalone back-up-, recovery- en archiveringssoftware. De bundel omvat de CommVault® Simpana 9-software met licenties voor Back-up/Recovery en Archivering.

Dankzij de SnapProtect(TM)-technologie zijn binnen enkele minuten consistente snapshots van Microsoft Exchange-omgevingen te maken zonder complexe scripts. Daardoor is een fijnmazig herstel van Exchange 2010 veel eenvoudiger en sneller te realiseren. Met de bundel zijn ook eerdere versies van Exchange snel te herstellen naar Exchange 2010.

De bundel biedt verder deduplicatie aan de bronkant. Dit dringt de hoeveelheid redundante data terug, wat de netwerkefficiëntie vergroot en de benodigde opslagcapaciteit verlaagt.

De oplossing dringt de totale storagekosten terug door de inzet van geïntegreerde archivering waarbij oude, weinig gebruikte data naar secundaire opslagsystemen te verplaatsen is. De primaire opslag blijft zo beschikbaar voor belangrijke data. Daarnaast kunnen eindgebruikers, IT-teams, juridische medewerkers en compliance-teams de operationele kenmerken van een Exchange-omgeving monitoren, classificeren en erover rapporteren. Geavanceerde rapportages helpen bij het versnellen van de migratie naar Exchange 2010.

Ron Miiller, senior vicepresident Worldwide Sales van CommVault: "De nieuwe datamanagementbundel combineert veel kostbare functionaliteit die Exchange-beheerders nodig hebben om bij te blijven met hun dynamische e-mailomgevingen. Met toonaangevende functionaliteit, een flexibel licentiecapaciteitsmodel, nuttige referentiearchitecturen en best practice-richtlijnen biedt deze oplossing aantrekkelijke kostenvoordelen en operationele voordelen voor partners en hun klanten, die nu moeite hebben met de legacy-benadering voor back-up en recovery."

Als pionier in moderne databescherming introduceert CommVault een nieuwe bundel voor channelpartners, die het applicatiebeheer in middelgrote en kleine omgevingen vermindert, de kosten verlaagt en de productiviteit verbetert.

CommVault en Microsoft werken al lang samen. CommVault mocht onlangs de 2011 Microsoft Server Platform Partner of the Year Award in ontvangst nemen. Daarnaast is de Simpana 9-software onlangs uitgeroepen als winnaar in de back-up- en recovery-categorie in het Best of Tech-Ed 2011 awards program.

Prijs en beschikbaarheid
De bundel is vanaf augustus 2011 wereldwijd beschikbaar voor prijzen vanaf 25.000 dollar.


Ingezonden persbericht