Ingezonden persbericht


Jellinek Retreat start jongerenbehandeling vanaf 16 Nederlandse kliniek op Curaçao biedt therapie en ontspanning tijdens zomervakantie

Amsterdam, 31 mei 2011 - Jellinek Retreat start komende zomervakantie met een therapie voor jongeren van 16 tot 23 jaar. De therapie is bedoeld voor jongeren die het gevoel hebben te zijn vastgelopen en/of hun toekomstbeeld kwijt zijn waarbij psychische klachten en/of verslaving een rol spelen. Hierbij valt te denken aan jongeren die overmatig partydrugs gebruiken, blowen, alcohol drinken, gamen en internetten. Het programma richt zich ook op jong volwassen die kampen met overgewicht, ADHD, somberheid en depressie. Jellinek Retreat biedt hen een 'time-out' van vier tot zes weken, waarbij gedragstherapie gecombineerd wordt met een divers op jongeren gericht activiteitenprogramma.

Behandelprogramma
De jongvolwassenen worden geconfronteerd met vragen als: wie ben ik en wat wil ik? In de gevallen die te maken hebben met het gebruik van verslavende middelen komt daarbij: hoe kan ik gelukkig zijn zonder het gebruik van middelen? Dit gebeurt in groepsbijeenkomsten, maar ook tijdens individuele sessies. Daarnaast staan er veel activiteiten op het programma zoals varen, snorkelen, hiken, zwemmen, mountainbiken, toeristische uitstapjes en een ontspanningstherapie.

Ouders
Ouders en familie kunnen mee naar Curaçao; zij verblijven niet in de kliniek maar kunnen bijvoorbeeld accommodatie in het naastgelegen resort boeken.

Jellinek
Jellinek Retreat is in april 2010 open gegaan en is de enige Nederlandstalige kliniek in het buitenland. De kliniek kenmerkt zich onder andere door een succesvolle korte behandeling - 3 tot 6 weken - heeft geen wachtlijsten en biedt zorg op maat. Jellinek Retreat profiteert van 100 jaar kennis en ervaring die Jellinek in Nederland heeft opgedaan met het behandelen van verslaving en mensen met psychische problemen. Jellinek is onderdeel van Arkin. Arkin biedt een groot aantal ambulante en klinische behandelprogramma's op gebied van psychische problemen en verslavingsproblematiek.

Aanmelding
De behandeling is in de periode 18 juli tot 26 augustus. Het tarief is ¤ 3.000,- eigen bijdrage, obv 4weken. Heeft u nog vragen of wilt u zichzelf of uw kind aanmelden, bel dan gratis 0800 333 44 44 of stel uw vraag via retreat@jellinek.nl.

Zie ook: www.jellinekretreat.nl ()

Noot voor redacties,