Gemeente Son en Breugel


gemeente!

Altijd op afspraak naar de gemeente!

Betere dienstverlening en efficiënter werken

Vanaf maandag 18 juli 2011 schakelt de gemeente Son en Breugel volledig over op "werken op afspraak". Dat wil zeggen dat alle bezoekers van de balies in het gemeentehuis van Son en Breugel van te voren een afspraak moeten maken.

Afspraak maken via www.sonenbreugel.nl
Een afspraak maken doet u zelf via de website www.sonenbreugel.nl of de telefoon op een voor u gunstig tijdstip. Door op afspraak te komen weet u precies wanneer u aan de beurt zijn en voorkomt u wachttijden.

Positieve reacties tijdens de proef
Son en Breugel heeft gedurende 4 maanden een proef gedaan met deze manier van werken. De resultaten van de proef zijn over het algemeen positief. Bezoekers die er kennis mee hebben gemaakt, zijn over het algemeen goed te spreken over de nieuwe werkwijze.

Verbetering dienstverlening en efficiënter werken De gemeente werkt hard aan verbetering van de kwaliteit van de dienstverlening. Tegelijkertijd wil de gemeente ook het werk efficiënter organiseren. Deze nieuwe manier van werken is een belangrijke stap in deze verbeteringsprocessen. Burgemeester Hans Gaillard over de nieuwe manier van werken: "We hebben tijdens de proef vooral positieve reacties gekregen van de vele inwoners die al een afspraak hebben gemaakt. Ze vinden het handig en praktisch. En wij zijn nu in staat om bijvoorbeeld het personeel efficiënter inzetten: Op drukke momenten zijn er extra mensen en op rustige momenten kunnen we het werk doen met minder personeel. Zo kunnen we de bezoekers aan de balies optimaal van dienst zijn en kunnen we tegelijkertijd kosten besparen".

Op afspraak!
De openingstijden van de gemeente blijven, vooralsnog, ongewijzigd: maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 12.30 uur en op maandag en donderdag ook van 14.00 tot 19.00 uur.
Tijdens deze openingstijden kunt u met een afspraak bij de balies terecht. Dat betekent dat er dan dus geen vrije inloop meer is. Een afspraak maken kan altijd via www.sonenbreugel.nl of tijdens werktijd via 0499-491491.

Verruiming openingstijden?
De gemeente onderzoekt tevens de mogelijkheden voor uitbreiding van de tijden waarop een bezoek gebracht kan worden, bijvoorbeeld op woensdagmiddag of zaterdagochtend.