Nederlandse Omroep Stichting (NOS)

NOS Jeugdjournaal loopt mee in Vierdaagse Nijmegen Dagelijkse reportages van 18 - 22 juli

HILVERSUM, 4 juli 2011 - Al maanden maakt verslaggever Tako Rietveld trainingskilometers voor de 95-ste editie van de Nijmeegse Vierdaagse. Om zo zonder blaren vier dagen lang 30 kilometer per dag te kunnen lopen. Of dat lukt moet blijken tussen 19 - 22 juli als Tako voor het NOS Jeugdjournaal de Vierdaagse gaat verslaan.

Tako loopt de Vierdaagse met een groep kinderen van 11 en 12 jaar, waaronder de twee allerjongste deelnemers Janneke en Menno. Kinderen mogen aan de Vierdaagse meedoen vanaf het jaar waarin ze 12 worden. Beide kinderen bereiken die leeftijd pas eind december 2011. In totaal lopen er zo'n 350 kinderen mee die in 1999 zijn geboren en dus dit jaar 12 worden of zijn geworden.

Tako Rietveld neemt een eigen camera mee. Daarmee doet hij onderweg verslag van zijn dagelijkse belevenissen in het Rijk van Nijmegen. Hij spreekt met kinderen en legt de hoogte- en dieptepunten vast. De reportages van Tako zijn van 19 - 22 juli te bekijken in het NOS Jeugdjournaal om 18.45 uur op Z@pp. Een eerste verslag is al op maandag 18 juli te zien, als Tako de voorbereidingen van de Vierdaagse registreert. Uitgebreide/extra reportages komen ook op de site van het Jeugdjournaal: www.jeugdjournaal.nl.