Persbericht

Achmea Vitale maakt verzuimbegeleiding eenvoudig en inzichtelijk met VerzuimSignaal van UNIT4-dochter i-Signaal

Sliedrecht, 18 juli 2011 - Achmea Vitale gaat de SaaS-oplossing VerzuimSignaal inzetten voor de verzuimbegeleiding van haar klanten. Met deze verzuimapplicatie van i-Signaal, onderdeel van UNIT4, kunnen klanten van de arbodienst het verzuim van hun medewerkers eenvoudiger registreren en monitoren. Achmea Vitale en i-Signaal hebben een contract voor vijf jaar getekend om samen invulling te geven aan deze ambitie.

Klanten willen steeds meer zelf inzicht hebben in en grip hebben op het verzuim van werknemers. VerzuimSignaal maakt het mogelijk om werkgever en arbodienst in één systeem te laten werken wat betreft de verzuimadministratie. Daardoor verloopt de communicatie tussen werkgever, werknemer en arbodienst efficiënter. Het samenwerken in één systeem voorkomt dubbel werk, verkleint de kans op fouten en maakt snellere communicatie en afhandeling mogelijk. VerzuimSignaal past daardoor bij de nieuwe manier waarop Achmea Vitale verzuim aanpakt samen met de werkgever. Duidelijke communicatie, samenwerking en een transparante dienstverlening zijn voor de arbodienst essentieel om grip op verzuim te houden. VerzuimSignaal is daarmee een belangrijk onderdeel van de nieuwe verzuimdienstverlening van Achmea Vitale: Verzuim in de hand.

Vanaf september wordt VerzuimSignaal gefaseerd geïntroduceerd bij klanten van Achmea Vitale. Via een portaal kunnen klanten dan zelf hun verzuimregistratie doen, de voortgang monitoren en acties ondernemen, en waar gewenst met hulp van Achmea Vitale. Vanaf 2012 zal VerzuimSignaal worden uitgebreid met extra functionaliteit om de huidige backofficesystemen binnen Achmea Vitale te kunnen vervangen.

Saskia van Opijnen, directeur bij Achmea Vitale: "Sinds 2005 is het voor bedrijven niet meer verplicht om zich aan te sluiten bij een arbodienst. Veel grote klanten gingen hun verzuim- en arbo-administratie zelf doen. Daar komt echter meer bij kijken dan vaak is voorzien. Met VerzuimSignaal kunnen we onze klanten een oplossing bieden waarbij we samenwerken in één systeem. Hierbij kan zelfs per individuele case de inzet van Achmea Vitale worden bepaald. We hebben diverse systemen bekeken en het systeem van UNIT4 onderdeel i-Signaal kwam als beste naar voren. De verzuimoplossing is technisch zeer flexibel en daarnaast spreekt de mentaliteit van de leverancier ons zeer aan: doen wat er wordt gezegd. i-Signaal heeft zich bewezen als een partij die met kennis van de business snel oplossingen kan realiseren en dat past bij het tempo en de ambities die wij hebben voor de komende jaren. "

Sander Te Wierik, commercieel directeur bij i-Signaal: "Wij zijn enorm blij met het vertrouwen dat Achmea Vitale heeft in VerzuimSignaal. Met VerzuimSignaal willen we One World creëren, oftewel: het vervagen van de grenzen tussen backoffice en frontoffice. Samen met Achmea Vitale gaan we hier een grote stap in maken."

De database van VerzuimSignaal bevat straks gegevens van bijna 3 miljoen werkenden in Nederland. De SaaS-oplossing is in 2010 door BG Magazine voor de derde keer op rij uitgeroepen tot beste verzuimsoftware van Nederland.