Persbericht

18 juli, 2011

Riverbed benoemt Willem Hendrickx als senior vicepresident sales EMEA

Riverbed, de IT performance company, stelt Willem Hendrickx aan als senior vicepresident sales voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA). Hendrickx heeft meer dan twintig jaar ervaring in sales en bedrijfsontwikkeling. Hij heeft met behulp van business modellen, uitbreiding van distributiekanalen en de uitrol van wereldwijde go-to-market strategieën veel bedrijven verder ontwikkeld en laten groeien. In zijn nieuwe rol is Hendrickx verantwoordelijk voor het voortzetten van de groei van Riverbed in EMEA, onder andere in snelgroeiende marktsegmenten zoals cloud computing, disaster recovery en virtualisatie.

Hendrickx heeft voordat hij de overstap naar Riverbed maakte, gewerkt bij Tieto als executive vicepresident. Daarvoor was hij ruim achtenhalf jaar werkzaam bij EMC als senior vicepresident van global accounts en customer market operations. Gedurende zijn tijd bij EMC heeft hij zich gericht op de ontwikkeling en uitvoering van het Velocity partnerprogramma. Naast de verschillende rollen bij EMC bekleedde Hendrickx ook leidinggevende functies bij Parametric Technology en LCI Computer.

"Willem is een ervaren leider in de zakelijke markt en komt naar Riverbed met een succesvolle staat van dienst in het ontwikkelen van nieuwe bedrijfsmogelijkheden die resulteren in een sterke omzetgroei", zegt Dave Peranich, executive vicepresident wereldwijd bij Riverbed. "Hij is met zijn arbeidsverleden de aangewezen persoon om de EMEA-teams te leiden, aangezien wij toewerken naar een constante groei in deze regio."

"Riverbed heeft een sterke reputatie voor het bieden van uitzonderlijke sales en support", zegt Willem Hendrickx, senior vicepresident sales bij Riverbed. "Ik ben blij dat ik aan de slag kan bij een bedrijf waarbij de behoeften van klanten op de eerste plaats komen en men het belang inziet van een nauwe samenwerking met partners. Mijn doel is om de verkoopmogelijkheden verder uit te breiden in EMEA, door bestaande programma's verder uit te bouwen en door uitbreiding en versterking van relaties met bestaande klanten en partners."