Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Extra bedden voor deelnemers en supporters wandelevenement

FANS NIJMEEGSE VIERDAAGSE NEMEN INTREK IN DROOMKAMPERDORP

Nijmegen, 18 juli 2011 - Er is al maanden geen kamer meer te krijgen in en rond Nijmegen. Gelukkig wisten honderd wandelaars en supporters van de Nijmeegse Vierdaagse op het laatste moment nog een bijzondere slaapplaats te bemachtigen. Aan de vooravond van het wandelevenement hebben zij vandaag hun intrek genomen in het IKEA Droomkamerdorp. Onder de rook van Nijmegen overnachten zij de komende vijf dagen in 35 volledig in stijl ingerichte tenten. Het Droomkamerdorp is neergezet door IKEA om een oplossing te bieden aan het grote tekort aan slaapplaatsen tijdens het grootste wandelevenement ter wereld. 100 gelukkige winnaars reageerden op een oproep van het woonwarenhuis en mogen met hun familie of vrienden tijdens de Vierdaagse slapen in de kamer van hun dromen. Zo zijn de slaapkamermeubels en het bedtextiel in de tenten geheel aangepast aan de smaak en stijl van de gasten.

Honderden supporters en wandelaars reageerden een maand geleden op een oproep van IKEA om zich op te geven voor een slaapplek in het Droomkamerdorp. De 35 meest originele inzendingen zijn beloond met een twee- of vierpersoonstent inclusief het bedtextiel. Bertha Nijkamp uit Heino is een van de gelukkige winnaars. Zij slaapt samen met haar man in het Droomkamerdorp. "Onze dochter loopt de Vierdaagse, maar omdat wij te ver weg wonen konden we haar niet iedere dag aanmoedigen. Omdat het bijna onmogelijk is om een slaapplek in de buurt van Nijmegen te vinden, ben ik ontzettend blij dat we in het Droomkamerdorp kunnen overnachten. Het is te gek dat we onze dochter nu iedere dag kunnen toejuichen en ook nog eens kunnen slapen in een heerlijk opgemaakt bed."

Dichtbij ervaren
Het IKEA Droomkamerdorp bevindt zich in het hart van de Vierdaagse, in het dorpje Malden. Op donderdag 21 juli loopt de wandelroute zelfs pal langs het dorp. Het Droomkamerdorp geeft onderdak aan honderd gasten, zowel supporters als wandelaars. Op deze manier biedt IKEA een oplossing voor het tekort aan slaapplaatsen. "Wij dragen de Vierdaagse een warm hart toe en willen graag zoveel mogelijk mensen de kans geven dit fantastische evenement van dichtbij te ervaren", vertelt Ellen van den Boomgaard, woordvoerder van IKEA Nederland. "Daarnaast is het een mooie gelegenheid om de wandelaars te laten zien dat IKEA veel verschillende slaapkamerstijlen heeft in het assortiment. En natuurlijk is er het verrassingseffect: wie verwacht er nou een IKEA dorp middenin het weiland?"

Over IKEA
IKEA is in 1943 door Ingvar Kamprad als eenmanszaak in Zweden opgericht en inmiddels uitgegroeid tot een wereldonderneming. Op dit moment zijn er 322 IKEA woonwarenhuizen in 38 landen. IKEA biedt functionele en mooi ontworpen meubels en woonaccessoires tegen lage prijzen, zodat de meeste mensen ze kunnen betalen. IKEA maakt in de dagelijkse bedrijfsvoering gebruik van milieuvriendelijke mogelijkheden en ondersteunt op structurele basis initiatieven die goed zijn voor bijvoorbeeld kinderen en het milieu. In Nederland heeft IKEA 12 vestigingen: in Amersfoort, Amsterdam, Barendrecht, Breda, Delft, Duiven, Eindhoven, Groningen, Haarlem, Heerlen, Hengelo en Utrecht.

EINDE PERSBERICHT

Noot aan de redactie (

Ingezonden persbericht