Ingezonden persbericht


Polycom kondigt eerste telepresence-oplossing aan voor integratie met Microsoft Lync Nieuwe Polycom® CX7000 maakt samenwerking binnen groepen eenvoudiger, efficiënter en productiever

Amsterdam, 18 juli 2011 ­ Polycom, Inc. (Nasdaq: PLCM) lanceert het Polycom® CX7000 Unified Collaboration System. Dit is de eerste telepresence-oplossing die speciaal is ontwikkeld met het oog op volledige integratie met Microsoft Lync, de samenwerkingsoplossing van Microsoft. De nieuwe CX7000 biedt gebruikers van Lync dezelfde ervaring in een vergaderkamer als achter hun desktop. Het systeem leidt tot een effectievere samenwerking en meer productiviteit. Deze introductie is een nieuwe stap in de strategische samenwerking tussen Polycom en Microsoft. Beide bedrijven richten zich daarbij op het leveren van Unified Communications-systemen (UC) voor de zakelijke markt.

De combinatie van de Polycom CX7000 en Microsoft Lync voorziet in een intuïtieve gebruikersinterface, een vereenvoudigde gebruikerservaring en probleemloze telepresence-functionaliteit. De oplossing biedt alle mogelijkheden die gebruikers verwachten van Lync, zoals presence, Instant Messaging, online meetings en samenwerking. Door de integratie met de toonaangevende videosamenwerkingsoplossing van Polycom ontstaat een gebruiksvriendelijk plug-and-play systeem.

"De kracht van Unified Communications is het wegnemen van barrières bij teamwork en het samenbrengen van mensen. Polycom en Microsoft delen een passie voor het bieden van gebruiksvriendelijke oplossingen die bedrijven transformeren tot plaatsen waar echt samengewerkt wordt", zegt Andrew Miller, President en CEO van Polycom. "De nieuwe Polycom CX7000-telepresence-oplossing is op maat gemaakt voor integratie met Lync. Het systeem zorgt voor een intuïtieve gebruikerservaring en stelt gebruikers in staat samen te werken waar en wanneer zij willen. Klanten kunnen meer van dit soort oplossingen verwachten nu Polycom en Microsoft blijven samenwerken aan de snellere acceptatie van Unified Communications."

"Polycom is een strategische UC-partner van Microsoft. Het Polycom CX7000-systeem is speciaal ontworpen voor volledige integratie met Lync. Het biedt een aantrekkelijke, intuïtieve samenwerkingservaring waardoor bedrijven productiever kunnen werken", aldus Kirk Gregersen, Senior Director Microsoft Lync. "UC groeit snel. De oplossingen die Polycom samen met Microsoft ontwikkelt, zorgen voor een snellere acceptatie van telepresence en Lync."

De CX7000-oplossing maakt deel uit van de CX-productlijn. Deze oplossingen zijn geoptimaliseerd voor gebruik met Microsoft Lync. Polycom biedt tevens interoperabiliteit met Lync via de Polycom® UC Intelligent Core(TM)-infrastructuur, de telepresence-productfamilie (van desktop tot en met grote systemen) en spraaktoestellen. Polycom blijft samenwerken met Microsoft om ervoor te zorgen dat zijn producten geïntegreerd kunnen worden met de nieuwe Microsoft Office 365 cloud-dienst via Lync Online.

Polycom is onlangs uitgeroepen tot 2011 Microsoft UC Innovation Partner of the Year.

Beschikbaarheid
Het Polycom CX7000 Unified Collaboration System is naar verwachting in het vierde kwartaal van 2011 beschikbaar via geautoriseerde dealers, resellers, systems integrators, serviceproviders en distributeurs. Meer informatie is beschikbaar op www.polycom.com/CX7000.

Voor een video over de Polycom CX7000 klik hier.

####
Polycom UC-oplossingen
De UC-oplossingen van Polycom bieden een omgeving waar mensen effectiever en productiever kunnen samenwerken. Polycom helpt bedrijven van elke omvang en in elke sector met voor ze geschikte apparatuur die voorziet in UCEverywhere(TM).

Het UC-aanbod van Polycom omvat HD-spraak en video-oplossingen voor persoonlijk, mobiel en grootschalig gebruik. Die nemen slechts de helft van de bandbreedte in beslag, die andere systemen nodig hebben. De UC Intelligent Core is het enige platform met een capaciteit van 75.000 apparaten en 25.000 gelijktijdige gesprekken met honderd procent auto-failover. Polycom beschikt verder over een omvangrijk ecosysteem van strategische partners.

Over Polycom
Polycom, Inc. is wereldwijd leider op het gebied van Unified Communications en levert op open standaarden gebaseerde, toonaangevende oplossingen voor telepresence, video, spraak en infrastructuur. Polycom biedt intelligentere communicatie en verandert daarmee drastisch het communicatiegebruik van gebruikers en bedrijven over de gehele wereld. Ga voor meer informatie naar www.polycom.co.uk of neem contact op met Polycom op Twitter, Facebook en LinkedIn.




Ingezonden persbericht