Ingezonden persbericht


Meest populaire strandbestemmingen en citytrips zomer 2011

ebookers presenteert de nationale reistrends van deze zomer, gebaseerd op het boekingsgedrag van de klanten van ebookers. Hieruit komen als populairste strandbestemmingen en citytrips naar voren:

Strandvakanties


1. Malaga


2. Dubai


3. Marrakesh


4. Long Beach

Met een toename van meer dan 34% ten opzichte van 2010 is Malaga de populairste strandbestemming van 2011. De tweede plek is voor Dubai met een stijging van 32% in vergelijking met 2010. Marrakesh komt als derde binnen met een boekingstoename van 6% en Long Beach, Los Angeles staat op de vierde plaats met een stijging van 24%. De meeste strandvakanties duren zes tot tien dagen en zijn geboekt in januari, februari of maart.

Citytrips


1. Londen


2. New York


3. Amsterdam


4. Barcelona

Ook citytrips zijn populair deze zomer. Veel geboekte bestemming is Londen met een stijging van 3% ten opzichte van 2010. New York is een goede tweede met meer dan 28% toename in boekingen. Amsterdam staat op de derde plaats, met een stijging van 5% blijft deze stad toeristen uit eigen land trekken. De vierde plaats is voor Barcelona, de Spaanse stad kent dit jaar een toename van 59% in boekingen. De meeste citytrips hebben een duur van twee tot vijf dagen. Bij de keuze van een hotel kiest het grootste deel van de boekers voor 3, 4 en zelfs 5 sterren hotels. De hotels met een of twee sterren zijn sterk in populariteit afgenomen.

Over ebookers
ebookers is een van Europa's grootste online reisorganisaties en stelt zich tot doel om de reisbeslissingen van haar klanten gemakkelijker te maken door het aanbieden van kwaliteit voor de laagst mogelijke prijs. Via de website bedient ebookers de Nederlandse markt op het gebied van vliegtickets, hotels en autohuur. ebookers is een merk van het internationale bedrijf Orbitz Worldwide dat al meer dan twintig jaar bestaat en goede relaties onderhoudt met diverse aanbieders van reisproducten. Hierdoor kan ebookers de keuze bieden uit meer dan 250 luchtvaartmaatschappijen, 95.000 hotels wereldwijd en vrijwel alle gerenommeerde autoverhuurbedrijven.

www.ebookers.nl

--


Ingezonden persbericht