Gemeente Sittard-Geleen


PERSBERICHT

Ook jeugdsportfonds in Sittard-Geleen

Sittard-Geleen, 18 juli 2011- Het jeugdsportfonds is een fonds dat alle kinderen laten sporten. Ook kinderen uit financieel minder draagkrachtige gezinnen. Speciaal voor die kinderen betaalt het jeugdsportfonds contributies en sportattributen tot een maximum van 225 euro per jaar per kind. In Sittard-Geleen bestaat het jeugdsportfonds uit een samenwerkingsverband tussen Jeugdsportfonds Limburg, Stichting Leergeld Westelijke Mijnstreek en de gemeente Sittard-Geleen. Het samenwerkingsverband is vandaag door betrokken partijen ondertekend. 'Het Jeugdsportfonds is een mooi initiatief waar we als gemeente graag bij aansluiten', zegt wethouder Berry van Rijswijk (Jeugd en Jongeren). 'Met het Jeugdsportfonds kunnen nog meer kinderen genieten van alle voordelen die sporten met vriendjes en vriendinnetjes met zich meebrengt.'

Inmiddels zijn er dertien gemeenten aangesloten bij het Jeugdsportfonds en drie gemeenten gaan de samenwerkingsovereenkomst op korte termijn ondertekenen. Het jeugdsportfonds ondersteunt alleen kinderen uit gemeenten die ook daadwerkelijk participeren aan het Jeugdsportfonds. In 2010 heeft het Jeugdsportfonds in provincie Limburg circa 1200 kinderen een ondersteuning geboden bij hun sportuitoefening. In 2011 is het de bedoeling om 1400 kinderen te ondersteunen.

Om van het jeugdsportfonds gebruik te kunnen maken dienen ouders, kinderen of sportverenigingen gebruik te maken van professionals uit het onderwijs, hulpverlening en de gezondheidszorg. Zij zijn de zogenaamde intermediairs van het jeugdsportfonds.

Wethouder Berry van Rijswijk is verheugd over de samenwerking met het Jeugdsportfonds: 'Sporten is niet alleen gezond, het is ook nog eens sociaal en goed voor de ontwikkeling van een kind. Daarom vinden we het belangrijk dat ieder kind de mogelijkheid krijgt om te kunnen sporten. Met het Jeugdsportfonds creëren we die mogelijkheid.

Naast het Jeugdsportfonds heeft de gemeente Sittard-Geleen ook sinds een aantal jaren de zogenaamde Voor Kids-regeling voor kinderen van inwoners met een lager inkomen. De Voor Kids-regeling is niet alleen gericht op sport, maar ook op cultuur- en onderwijsactiviteiten voor de jeugd. Meer informatie over de Voor Kids-regeling en het Jeugdsportfonds vind je op de website www.sittard-geleen.nl .




Gemeente Sittard-Geleen