Ingezonden persbericht


persbericht Karavaan
Alkmaar, 18 juli 2011

Zonnige opening Karavaan bomvol
Gedeputeerde Elvira Sweet en WFO ambassadeurs genoten van opening en premières

Karavaan werd vrijdag 15 juli j.l. in een zonnig Julianapark in Hoorn officieel geopend door de Gedeputeerde van de Provincie Noord-Holland Elvira Sweet. De ambassadeurs van de Westfriese Omringdijk Gerrit Zalm en Jan Blokhuijsen genoten van de opening en het diner op het festivalterrein.

De openingsvoorstelling MELK van 5eKwartier zat bomvol publiek en leverde enthousiaste reacties op zoals: 'warm, puur en gastvrij'. De première van Verkassen III van Het Gezelschap had vooraf te kampen met fikse stormschade maar werd op de avond zelf een succes.

In haar speech refereerde Elvira Sweet naar Karavaan als een van de goede Noord-Hollandse tradities. Een festival dat ingebed is in de Noord-Hollandse identiteit, het landschap en erfgoed. Zij sprak over de voorstelling MELK die gebaseerd is op verhalen met verschillende generaties boeren en die zijn opgetekend in KaravaanLab 2010.

Ruim 150 bezoekers schoven voor MELK aan in de boerenfeesttent van de familie Waaijer. Het publiek beleefde een muzikale tocht over het weiland en werd geconfronteerd met verhalen over schaalvergroting, de onzekere toekomst en verlangens van de boeren. Boer Kees en zijn vrouw Jeannette, op wiens land de voorstelling plaatsvond, verzorgden zelf de bar: 'Je weet het maar nooit met die melkprijs.'

Ondanks dat een deel van het decor van Verkassen III stormschade opliep, wist het team van Het Gezelschap een succesvolle premièrevoorstelling neer te zetten. Met behulp van 'buurman' aannemer Haarsma en de gemeente Hoorn werden geulen gemaakt voor de afvoer van het wateroverschot.

Karavaan is een van de parels uit het regiopromotieprogramma Westfriese Omringdijk. Het programma heeft vier ambassadeurs, waaronder Gerrit Zalm en Jan Blokhuijsen, aangetrokken die zich sterk gaan maken om de dijk als cultuurtoeristische bestemming nog beter op de kaart te zetten.

Ondanks het tegenvallende weer reist Karavaan gewoon t/m 31 juli langs de Westfriese Omringdijk. Voor actuele informatie: www.karavaan.nl

Karavaan is onderdeel van Cultuurcompagnie Noord-Holland en wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Noord-Holland.

-------------einde persbericht-----------------