START BOUW NIEUW PAND MAALTIJDSERVICE NOORD


DRACHTEN, 20110718 -- Wethouder T. Zweers van de gemeente Smallingerland zal maandag 18 juli aanwezig zijn bij de start van de bouw van het nieuwe bedrijfspand van Maaltijdservice Noord.

De bijeenkomst voor dit heuglijke feit zal plaatsvinden op maandag 18 juli om 17.00 uur op het bouwterrein aan de Richterlaan 5 te Drachten. Het officiele gedeelte start om 17.20 uur.

Om de verhuizing na dik 40 jaar van Menaldum naar Drachten symbolisch weer te geven zullen alle bedrijfswagens van Maaltijdservice Noord in colonne vertrekken vanuit Menaldum naar Drachten. Hier zal symbolisch ‘it Feintsje fan Menaam’ het receptenboek van Maaltijdservice Noord overdragen aan ‘Peije uit Drachten’.

De nieuwbouw vervangt het bestaande, verouderde pand in Menaldum. De nieuwbouw van circa 3.200 m2, bestaat uit 2 verdiepingen en biedt plaats aan keuken, expeditie- en logistiek centrum, kantoren, vergaderruimten, en een bedrijfsrestaurant. In de nieuwe keuken zal Maaltijdservice Noord starten met ongeveer 5.000 maaltijden per dag en kunnen ze groeien naar zo’n 20.000 maaltijden per dag.

Maaltijdservice Noord biedt werk aan ongeveer 130 medewerkers waarvan 90 op full-time basis. De verwachte oplevering is medio april 2012.