Verkoop van UTZ CERTIFIED koffie, cacao en thee aanzienlijk gestegen in eerste half jaar 2011

Persbericht van PR Newswire

AMSTERDAM, July 19, 2011 /PRNewswire/ --

19 juli 2011-In de eerste zes maanden van dit jaar is 81, 3 miljoen kilo UTZ gecertificeerde koffie verkocht, een toename van 38% vergeleken met de eerste zes maanden van 2010. Niet alleen de verkoop van gecertificeerde koffie is significant gestegen, ook de duurzaamheidsprogramma's voor thee groeien enorm snel. In de eerste helft van 2011 is 20, 3 miljoen kilo UTZ certificeerde cacao en 1,8 miljoen kilo UTZ gecertificeerde thee verkocht. Deze cijfers tonen een toename in verkoop aan van 76% voor cacao en 46% voor thee vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.

Koffie

Brazilië blijft de grootste leverancier van koffie met het UTZ CERTIFIED label, verantwoordelijk voor 36% van het totale verkoopvolume. Brazilië wordt gevolgd door Vietnam (23%), Honduras (18%), India (6%) en Colombia (5%). Op gebied van koffiesoorten is te zien dat Arabica en Robusta koffie beiden een groei van 28% hebben doorgemaakt. De toegenomen interesse in Robusta koffie laat zien dat duurzaam geproduceerde Robusta terrein wint ten opzichte van Arabica.

Cacao

Met 77% van het totale verkoopvolume, is Ivoorkust de grootste leverancier van UTZ gecertificeerde cacao. Op de tweede plaats staat de Dominicaanse Republiek met 17%, gevolgd door Ghana (4%) en Peru & Vietnam (beiden 1%). Er zijn op dit moment 102.489 gecertificeerde cacaoproducenten in het UTZ CERTIFIED programma.

Thee & Rooibos

23.790 thee en Rooibos producenten zijn inmiddels door UTZ gecertificeerd. 47% van de verkopen is Rooibos, afkomstig uit Zuid Afrika. Malawi is verantwoordelijk voor 37% van de thee verkopen en Indonesië voor 16%. Behalve uit deze twee landen kunnen bedrijven nu ook UTZ gecertificeerde thee afnemen uit Kenia, India, Sri Lanka en Argentinië.

Partners

UTZ CERTIFIED is trots de nieuwe partners te verwelkomen die in het afgelopen halfjaar hebben besloten UTZ gecertificeerde grondstoffen te gaan inkopen. Mars heeft in Europa de Balisto reep gelanceerd met UTZ gecertificeerde cacao. Tchibo in Duitsland heeft zich gecommitteerd aan het inkopen van een toenemend volume aan koffie met het UTZ CERTIFIED label. Andere belangrijke nieuwe partners in koffie zijn Lidl in Nederland en België, Café Pilao Origem (Sara Lee) in Brazilië en Sams Club (Walmart) in de Verenigde Staten. Veel bestaande partners breiden het aantal UTZ gecertificeerde producten uit. Zo heeft Sara Lee de L'Or Espresso capsules met UTZ gecertificeerde koffie gelanceerd in Frankrijk, Spanje, België en Nederland. In het theeprogramma voor Rooibos is Carmien Tea als nieuwe partner toegetreden en zal Pickwick het bestaande gecertificeerde assortiment uitbreiden.

Over UTZ CERTIFIED

UTZ CERTIFIED is een van de grootste duurzaamheidsprogramma's voor koffie, cacao en thee in de wereld. Merken die zich hebben verbonden aan het inkopen van UTZ CERTIFIED grondstoffen zijn wereldwijde marktleiders. Boeren worden getraind in het professionaliseren van hun landbouwpraktijken en bedrijfsvoering met zorg voor mens en milieu. Hierdoor verhoogt de kwaliteit van de producten en kunnen zij meer produceren tegen lagere kosten. Bovendien krijgen boeren die werken met UTZ CERTIFIED op de wereldmarkt een premie voor hun oogst en hoeven zij geen kosten te betalen voor deelname aan het programma. Het traceringsysteem van UTZ CERTIFIED waarborgt de producten daadwerkelijk verbouwd en geoogst zijn op een verantwoorde manier. Voor meer informatie: http://www.utzcertified.org

UTZ CERTIFIED

CONTACT: Noot voor de redactie.

Razende Robot Reporter