KNHS

Prins van Oranje opent nieuwbouw CHIO Rotterdam en Rotterdamsche Manège 19 juli 2011
Tekening nieuwbouw CHIO

ROTTERDAM (CHIO) Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje opent vrijdagmiddag 26 augustus het nieuwe hippische gebouw van het CHIO Rotterdam en de Rotterdamsche Manège. Van 16 tot en met 21 augustus vindt hier al het FEI EK Dressuur plaats. Naast de opening woont de Prins de laatste en beslissende landenwedstrijd (FEI Nations Cup) bij. Het Nederlandse springteam heeft na de overwinning in Aken vorige week de leiding stevig in handen en zal er alles aan doen om de eindzege in Rotterdam binnen te slepen.

De nieuwbouw biedt tijdens internationale evenementen en het jaarlijkse CHIO Rotterdam onderdak aan jury, medewerkers, media en toeschouwers. Gedurende de rest van het jaar zijn de multifunctionele ruimtes in het gebouw beschikbaar voor bijeenkomsten en worden de stallen bewoond door de paarden van de Rotterdamsche Manège. Daarnaast biedt het nieuwe gebouw een onderkomen voor een hippische alliantie voor topsport, breedtesport, aangepaste sport en talentontwikkeling.

Het CHIO (Concours Hippique International Officiel) Rotterdam organiseert jaarlijks een internationaal paardensportevenement op het terrein van de Rotterdamsche Manège in Rotterdam. Dit jaar vindt de 63e CHIO Rotterdam plaats en duurt van 24 t/m 28 augustus.

Bron: www.chio.nl