Politie Gelderland-Zuid

Derde avond Vierdaagsefeesten

Nijmegen, 19-07-2011 o Tijdens de derde avond van de Vierdaagsefeesten kwam de publieksstroom na 20.30 uur echt op gang. Er was meer publiek en de sfeer in de stad was goed. Bij het Hunnerpark was het de hele avond al druk en na 23.00 uur gingen daar de lichtkranten even aan. Ook op het Valkhof en Koningsplein was het gezellig druk. De politie verrichtte maandagavond en -nacht in totaal 11 aanhoudingen.

De aanhoudingen vonden plaats tussen 19.30 uur en 04.00 uur, de meeste in de nachtelijke uren. Aanhoudingen werden verricht voor het betalen met vals geld (2), belediging (2), diefstal van drank (2) en diefstal van een fiets, openstaande vonnissen, niet legitimeren (2) en eenvoudige mishandeling.

Diefstal fiets
Surveillerende politieagenten zagen omstreeks 22.00 uur een hen ambtshalve bekende man vanaf een braakliggend terrein de In de Betouwstraat inlopen met een damesfiets. Zij vertrouwden het niet en liepen op hem af. De man probeerde deze confrontatie te voorkomen, sprong snel op de fiets en ging er vandoor. Na een korte achtervolging te voet wisten de agenten hem op de hoek met de Smetiusstraat te achterhalen. Het slot van de fiets bleek verbroken, waarop de politie de fiets in beslag nam voor verder onderzoek en de verdachte aanhield. Het betrof een 25-jarige Nijmegenaar, hij is ingesloten op het bureau. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Diefstal met geweld
Rond 01.10 uur maakte een beveiliger bij een supermarkt aan de Molenstraat melding van diefstal van meerdere blikjes drank door twee mannen. Zij werden hierop aangesproken, maar negeerden de beveiliger. Daarbij werd de beveiliger bedreigd en is er geweld tegen hem gebruikt. Ter plaatse gekomen politieagenten konden eerst één, en even later ook de tweede verdachte aanhouden. Het ging om een 19-jarige inwoner van Arnhem en een 21-jarige man uit Huissen. Bij hun aanhouding pleegden zij verzet en werden geboeid naar het politiebureau overgebracht. Bij fouillering werd de gestolen waar aangetroffen. Namens de supermarkt is aangifte gedaan. Na verhoor zijn beiden weer in vrijheid gesteld. Proces-verbaal tegen hen is opgemaakt.

Vals geld
Deze avond werd door twee personen geprobeerd om met vals geld te betalen, in beide gevallen ging het om een 50 euro biljet. De ene situatie werd na controle met de scanapparatuur gemeld door een horecamedewerker op de Molenstraat. De politie hield een 42-jarige verdachte uit Nijmegen aan. Bij de veiligheidsfouillering kwam een vlindermes tevoorschijn, die net als het geld in beslag werd genomen. Ook de tweede melding kwam van een horecaondernemer uit de Molenstraat. Een 20-jarige Beuningenaar is aangehouden. Beide verdachten zijn afgehoord op het politiebureau en proces-verbaal is opgemaakt.

Wildplassen, geen ID en verzet
Een persoon die op de Eerste Walstraat was staande gehouden vanwege wildplassen ging zodanig in verzet dat agenten uiteindelijk pepperspray tegen hem hebben gebruikt. Het gebeurde rond 01.00 uur. Agenten zagen de man wildplassen tegen een deur van een woning. Toen zij hem daarvoor wilden bekeuren weigerde hij zich te legitimeren, ook niet na herhaaldelijk sommeren. Daarop werd de man, naar later bleek een 24-jarige inwoner van Winssen, aangehouden maar die ging enorm in verzet. Toen hij zich bleef verzetten, maakte een politieman gebruik van pepperspray. De 24-jarige is geboeid naar het politiebureau overgebracht voor verdere afhandeling van de zaak.

Drugs in beslag
Een 21-jarige Nijmegenaar, die nog een onherroepelijk vonnis open had staan van 720 euro of meerdere dagen vervangende hechtenis, werd op het Stationsplein aangehouden. Na overbrenging naar het politiebureau vond de politie tijdens de insluitingsfouillering meerdere wikkels harddrugs. Dit bleek meer dan een gebruikershoeveelheid. De drugs zijn voor onderzoek in beslag genomen. De verdachte zit vast.

Aanhouding buiten heterdaad
Tegen half 9 werd, dankzij alle extra alertheid in het centrum, op de Tweede Walstraat een aanhouding verricht voor een beroving eerder dit jaar van een taxichauffeur in de wijk Tolhuis. De verdachte stond daarvoor gesignaleerd en werd door agenten herkend. Hierover is een afzonderlijk nieuwsbericht gepubliceerd.
(08)

Laatst gewijzigd 19-07-2011 13:26 | © Regio Gelderland-Zuid |