Ingezonden persbericht


Den Haag, 19 juli 2011

Vragen van het lid Jadnanansing (PvdA) over de onrust bij een HBO-instelling door plannen voor schaalvergroting

aan de staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap


1. Heeft u kennis genomen van deze berichtgeving? (1)


2. Hoe beoordeelt u de situatie op deze vestiging van de hogeschool Larenstein, vooral met het oog op de positie van onderwijspersoneel en de kwaliteit van het onderwijs?
3. Deelt u de opvatting dat de discussie op deze hoge school exemplarisch is voor de bredere discussie rondom schaalvergroting bij onderwijsinstellingen, waarbij hier de voor- en nadelen en de continuïteit van onderwijskwaliteit onvoldoende inzichtelijk worden gemaakt?


4. Op welke wijze is het ministerie van OCW op dit moment betrokken bij mogelijke schaalvergrotende activiteiten binnen deze hogeschool, ook vanuit het toezicht op correcte en efficiënte besteding van onderwijsmiddelen aan onderwijstaken?


5. Bent u bereid om de situatie en potentiële plannen voor groei en structuurwijzigingen zelf te zijner tijd te toetsen, waarbij er ook recht wordt gedaan aan opvattingen die leven onder onderwijspersoneel en studenten op de vestigingen van de hogeschool? (1) Leiding HBO botst met personeel - De Volkskrant, zaterdag 16 juli 2011

PvdA-Voorlichting