Ingezonden persbericht


Amsterdam, 19 juli 2011

Behoefte aan online community voor rokende reizigers neemt toe

Deze maand is www.smokers-united.com officieel van start gegaan. Het online platform voor en door rokers biedt reizigers in zes verschillende talen relevante informatie over rookfaciliteiten op vliegvelden, in hotels en in restaurants. De eerste resultaten uit de testfase tonen een grote behoefte en vraag naar informatie over rookfaciliteiten. In de opstartfase zijn al ruim twee duizend hotelreserveringen verwerkt. Smokers-United.com verwacht in het eerste jaar minstens twee miljoen euro aan hotelovernachtingen te verwerken.

Smokers-United.com biedt informatie over rookfaciliteiten in en rondom luchthavens, hotels, restaurants en bars. Daarnaast kunnen via de online community hotelkamers worden geboekt. Bij de classificatie van de rookfacilit iten wordt niet alleen gekeken naar de aanwezigheid van hotelkamers voor rokers. Ook brengt Smokers-United.com de aanwezigheid van rookruimtes, balkons en patio's in kaart. Het verzamelen en updaten van deze informatie is een voortdurend proces, waarbij ook bezoekers van de online community worden betrokken.

"Sinds nationale en internationale wetgeving is aangescherpt, wordt het aantal plekken waar rokers een sigaret of sigaar kunnen opsteken beperkt. Door een platform te beginnen met informatie over rookfaciliteiten wordt tegemoet gekomen aan een groeiende behoefte onder rokers. Liefhebbers van sigaretten en sigaren kunnen via Smokers-United.com makkelijker hun weg vinden en in hun rookbehoefte voorzien. Deze informatie is nergens anders op deze manier gebundeld. Zeker als je gaat reizen is dergelijke informatie voor een grote groep rokers belangrijk. Naast hun eigen rookbehoefte willen rokers niet worden weggezet als ongewenste gasten. Wij wil samen met de rokersgemeenschap een statement maken richting ondernemers in de hospitality branche: wij hechten belang aan goede rookfaciliteiten. Smokers-United.com biedt de rokersgemeenschap de gelegenheid om deze boodschap uit te dragen," aldus mede-initiatiefnemer Marco Lobatto.


---



Ingezonden persbericht