Gemeente Enschede

POWER kookt voor de wijk

Om meer bekendheid te geven aan het POWER Centrum-Oost organiseren de medewerkers op woensdag 20 juli van 17.00 tot 19.00 uur een Multiculti buffet, dat in het teken staat van verschillende culturen. Op die dag staan de deuren van POWER open voor de wijkbewoners en wijkinstellingen uit de wijk.

Achtergrond
POWER Centrum-Oost aan de Perikweg is éen van de vier activeringscentra in Enschede. De gemeente Enschede is in mei 2008 gestart met de eerste activiteiten rond het ontwikkelen van deze centra. In alle stadsdelen van Enschede zit een centrum. POWER is een instrument dat zich richt op maatschappelijke activering en participatie van langdurig werklozen door langdurig werklozen en zorgt voor een verbinding met bewoners en organisaties in de wijk.

Persoonlijke ontwikkeling
De persoonlijke ontwikkeling van de medewerker staat voorop door het zelfstandig runnen en ontwikkelen van het centrum. Iedereen krijgt een persoonlijk ontwikkelingsplan waarbij verschillende intrumenten ingezet kunnen worden, zoals scholing, taal, externe werkervaringsplekken, coaching, trajecten naar zelfstandigheid en betaald werk. Het hoogst bereikbare doel blijft om zelf in het levensonderhoud te kunnen voorzien middels regulier werk. Hierbij kunnen ook alle instrumenten van het Werkplein ingezet worden. Wijkbewoners worden bij de activering betrokken. Vraag en aanbod worden naar elkaar toegeleid, de sociale cohesie en voorzieningen in de wijk nemen daardoor toe.

Multiculti
Zo divers als de Powermedewerkers zelf zijn, zo divers zal het Multiculti Buffet zijn.
Er zullen Dominicaanse en Turkse hapjes, Hollandse soep en Indische rijsttafel geserveerd worden. Daarnaast is deze activiteit een goede teambuilding. De Powermedewerkers kleden het buffet aan met een presentatie van een multicultischilderswand, informatie over het eten, muziek, zang en klederdracht. Voor het Multiculti Power Buffet zijn diverse instanties uit de wijk uitgenodigd, zoals de wijkagent, wethouders, Livio, Alifa en de speeltuinen.

Let op!
Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar, belangstellenden kunnen zich nog aanmelden, maar vol=vol! Aanmelden voor het buffet kan door even langs te komen bij het Power aan de Perikweg 9 of bel 43 23725. Meer info over POWER Centrum-Oost op www.centrumpower.nl/oost